Европска банка финансира дионицу аутопута

Дионица аутопута од Прњавора до Добоја дуга 36 километара биће грађена средствима добијеним од Европске банке за обнову и развој, договорено је на састанку ЕБРД, министарстaва саобраћаја финансија и консултантске куће Дилојт. Кредит према договору износи 150 милиона евра уз камату од 2,7 одсто, рок отплате од 15 година уз грејс период од 3 године. […]

среда, децембар 28, 2011 / 21:06

Дионица аутопута од Прњавора до Добоја дуга 36 километара биће грађена средствима добијеним од Европске банке за обнову и развој, договорено је на састанку ЕБРД, министарстaва саобраћаја финансија и консултантске куће Дилојт.

Кредит према договору износи 150 милиона евра уз камату од 2,7 одсто, рок отплате од 15 година уз грејс период од 3 године.

Кредитна линија условљава расписивање јавног позива за изградњу. Према ријечима министра саобраћаја и веза Недељка Чубриловића коначни преговори са ЕБРД се очекују у фебруару, док би дефинисање услова тендера и његово расписивање се може очекивати до краја јануара.

Из министарства је речено да кинески конзорцијум који је био заинтересован за изградњу ове дионице није више "у игри" те уколико буду заинтересовани могу учествовати у изградњи дионице од Бање Луке до Прњавора.

Најављено је и да ће у првој половини јануара бити одржан састанак представника Владе РС и Европске инвестиционе банке, на ком ће се говорити о условима финансирања 46 километара дионице коридора 5Ц који пролази кроз Републику Срспку, од Вукосавља до Добоја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *