Евро на најнижој вриједности још од јануара

Заједничка европска валута ослабила је данас на берзама на испод 1,31 долара први пут од јануара, као последица упорне забринутости око дужничке кризе у еврозони. Вриједност евра је данас у једном тренутку пала на само 1,3057 долара, што је најнижи ниво још од 12. јануара, да би се касније стабилизовала на око 1,3075 долара, пренијела […]

среда, децембар 14, 2011 / 08:13

Заједничка европска валута ослабила је данас на берзама на испод 1,31 долара први пут од јануара, као последица упорне забринутости око дужничке кризе у еврозони.

Вриједност евра је данас у једном тренутку пала на само 1,3057 долара, што је најнижи ниво још од 12. јануара, да би се касније стабилизовала на око 1,3075 долара, пренијела је агенција АфП.

Аналитичари сматрају да је слабљење евра последица тога што је њемачка канцеларка Ангела Меркел одбацила апеле за повећање обима Европског фонда за финансијску стабилност са садашњих 500 милијарди евра.

Неке земље желе да се повећа обим тог фонда, који треба да буде пуштен у функцију средином 2012. године, будући да 500 милијарди евра не би било довољно за случај да буде потребно да се спасу Италија и Шпанија. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *