Ето референдума, ето референдума!

Након махања референдумом у стилу ‘ето вука, ето вука’, многи су били изненађени данашњом ванредном сједницом НСРС. Али добили смо опет – махање. Пише: Саша Захаровић У приједлогу закључака нема закључка о покретању процедуре, у складу са Законом о референдуму, који би обавезао парламент да се то и проведе у року од 6 мјесеци. Што […]

среда, април 13, 2011 / 16:20

Након махања референдумом у стилу ‘ето вука, ето вука’, многи су били изненађени данашњом ванредном сједницом НСРС. Али добили смо опет – махање.

Пише: Саша Захаровић

У приједлогу закључака нема закључка о покретању процедуре, у складу са Законом о референдуму, који би обавезао парламент да се то и проведе у року од 6 мјесеци. Што ће рећи да је ово све само још једна представа и декларативно србовање.

У случају да је то испипавање пулса САД и ЕУ по овом питању, дала би се наслутити нека шира стратегија, јер тешко да су Суд и Тужилаштво БиХ једине ствари које су октроисане мимо закључака и воље Народне скупштине РС. Таква ствар је била и арбитражна одлука за Брчко Дистрикт, па су посланици СНСД у Парламентарној скупштини БиХ, исту уградили у Дејтонски устав и тако је добровољно признали.

Шта је битније – Додик или Брчко?

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, понудио је само закључак према којем се референдум наводи као могућност и потреба. Дакле, све исто као и до сада.

И сад, пошто је врло јасно да је у питању, мање или више естрадна ствар, чуди да такав пробни балон није опошљен у вези са враћањем грба и химне РС, јер је то најбезболнији, а најсимболичнији начин да се брани Српска. Врло би тешко Кетрин Ештон или други душебрижници, могли објаснити зашто и како се једном народу бране његови исконски симболи и то све упаковати са демократијом и људским правима.

Овако, јасно је да је акција усмјерена на то да се покаже како се могу правити проблеми, уколико страни протекторат са Валентином Инцком на челу, покуша реактивирати оне фамозне истраге против Додика, у свјетлу наводних пепељара и вјешалица за које су издвајани астрономски износи приликом опремања нове зграде Владе РС.

Пошто је Фронтал.РС до сада небројено пута указивао само на декларативно брањење интереса Републике Српске, данас стварно више не знамо да ли ћемо и ми сљедећи пут реаговати, када (као у бајци) чобанин опет завиче – Ето референдума, ето референдума!

Умјесто ријечи, довољно је да говоре дјела.0 КОМЕНТАРА

  1. on je nama davno odmahnuo od šake do lakta. Uvijek čoban ide za ovcama, jedino u RS ovce idu za čobanom.On im ne dozvoljava ni da pasu tamo gdje ima trave ,niti da piju bistru vodu.
    Ovaj teško oboljeli čobanin od hroničnog zdipitisa i sadizma , uživa u maltretiranju i iživljavanju nad svojim mazohističkim stadom, , ne dozvoljavajući mu da pase travu i pije vodu.
    Povremeno ovce sjavi u šatore pa ih obilno nahrani, dok im on pjeva čobanske pjesme, i dobija napade smijeha.A onda, opet tumaranje izgladnjelog stada za svojim čobanom po pustim livadama…

  2. Да, и ја сам чуо исто.
    Не видим логику овог текста, ваљда се прво скочи па каже ХОП. Сачека се крај засједања НСРС па се пљуне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *