Ердоган: Побиједио сам демонстранте!

Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган прогласио је побjеду над антивладиним демонстрантима, након што их је полиција склонила из истанбулског Парка Гези и ухапсила више десетина демонстраната, у циљу сузбијања немира који су трајали скоро три седмице, јавио је АФП. Послије сукоба изазваних протјеривањем демонстраната из Парка Гези, опозиционе снаге су покушале да се прегрупишу и […]

среда, јун 19, 2013 / 07:36

Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган прогласио је побjеду над антивладиним демонстрантима, након што их је полиција склонила из истанбулског Парка Гези и ухапсила више десетина демонстраната, у циљу сузбијања немира који су трајали скоро три седмице, јавио је АФП.

Послије сукоба изазваних протјеривањем демонстраната из Парка Гези, опозиционе снаге су покушале да се прегрупишу и полиција је од тада водила само спорадичне борбе с мањим групама демонстраната широм земље, пренијела је француска агенција.

Преко ноћи, полиција у престоници Анкари је на кратко бацила сузавац и користила водене топове против демонстраната који су бацали каменице и крили се иза импровизованих барикада, а није било извјештаја о неким другим сукобима.

С обзиром на то да су протести изгубили на интензитету, Ердоган је рекао да је он пребродио кризу, виђену као највећи изазов до сада његовој десет година дугој владавини.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *