Ердоган остаје на страни Катара, тражи подршку за њих

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган је обећао да ће наставити да подржава Катар и након што су Саудијска Арабија, УАЕ, Бахреин и Египат замрзли односе са Дохом оптужујући је за подршку тероризму. "Сад, постоје они којима смета што смо уз нашу катарску браћу и што шаљемо и извозимо храну, лијекове… нека нам извине. Наставићемо да […]

субота, јун 10, 2017 / 12:50

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган је обећао да ће наставити да подржава Катар и након што су Саудијска Арабија, УАЕ, Бахреин и Египат замрзли односе са Дохом оптужујући је за подршку тероризму.

"Сад, постоје они којима смета што смо уз нашу катарску браћу и што шаљемо и извозимо храну, лијекове… нека нам извине. Наставићемо да пружамо подршку Катару", рекао је Ердоган у обраћању члановима своје странке Правде и развоја у Истанбулу, преноси РТ.

Предсједник Турске је затражио од Ријада, као "највеће и најмоћније земље у Заливу" да смањи тензије и отклони санкције.

"Погрешно је додавати нове невоље на све оно са чиме се суочава муслимански свијет", рекао је Ердоган додајући да не може бити побједника у борби браће.

"Морате да радите на томе да помирите браћу. То је оно што очекујемо од Саудијаца, чувара светих џамија (у Меки и Медини)", рекао је Ердоган.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *