Ердоган: Лако би ја да нема тог Твитера и чуда

Друштвене мреже и опозиција кривци за нереде широм Турске, поручио је премијер Реџеп Тајип Ердоган, против чије владе Турци протестују пуна четири дана. "Сада постоји зло које се зове Твитер", рекао је Ердоган и додао да се "најбољи примјери лажи могу тамо пронаћи". "За мене су друштвене мреже највећа пријетња друштву", рекао је Ердоган, истакавши […]

понедељак, јун 3, 2013 / 15:41

Друштвене мреже и опозиција кривци за нереде широм Турске, поручио је премијер Реџеп Тајип Ердоган, против чије владе Турци протестују пуна четири дана.

"Сада постоји зло које се зове Твитер", рекао је Ердоган и додао да се "најбољи примјери лажи могу тамо пронаћи". "За мене су друштвене мреже највећа пријетња друштву", рекао је Ердоган, истакавши да су друштвене мреже и опозиција криви за нереде, преноси РТС.

Протести који су проистекли из гњева због прекомјерне полицијске силе прерасли су у највеће антивладине демонстрације у Турској посљедњих година, наводи Асошиејтед прес.

Турски премијер данас је позвао на мир и апеловао на људе да не дозволе да их испровоцирају демонстрације које су "организовали екстремистички елементи", преноси Ројтерс.

"Будите мирни, опуштени, све ово ће проћи", изјавио је Ердоган на конференцији за новинаре, одржаној на аеродрому у Истанбулу прије планираног одласка у званичну посјету Мароку.

Подсјетимо, нереди у Турској почели су због сјече дрвећа у једном парку у Истанбулу, али су се брзо проширили и на друге веће градове у Турској, прерастајући у веома оштре протесте против турске владе. Током четири дана протеста дошло је до више сукоба демонстранака и полиције, причињена је велика материјална штета. Најмање 1.700 особа је повријеђено, а преко 1.750 је приведено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *