ЕПРС: Приштедите струју ове зиме

Електропривреда Републике Српске позвала је купце да максимално рационално користе електричну енергију, посебно од 17.00 до 22.00 часа како би се избјегле редукције у испоруци. Из Електропривреде РС упозоравају да због дуготрајног сушног периода у БиХ и окружењу хидроелектране производе минималне количине електричне енергије, што је довело до алармантне ситуације у електроенергетском сектору и истичу […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 20:08

Електропривреда Републике Српске позвала је купце да максимално рационално користе електричну енергију, посебно од 17.00 до 22.00 часа како би се избјегле редукције у испоруци.

Из Електропривреде РС упозоравају да због дуготрајног сушног периода у БиХ и окружењу хидроелектране производе минималне количине електричне енергије, што је довело до алармантне ситуације у електроенергетском сектору и истичу да су принуђени да струју купују.

"Да би осигурала снабдијевање купаца, Електропривреда РС, уз максимално кориштење расположивих капацитета у термоелектранама, тренутно увози електричну енергију по изузетно високим цијенама", наводи се у апелу купцима генералног директора Електропривреде РС Браниславе Милекић.

У апелу се истиче да је хидролошка ситуација у окружењу слична и да је потражња за енергијом све већа што доводи у питање и могућност набавке енергије на тржишту.

"Стање је такво да није могуће гарантовати обезбјеђење потребних количина електричне енергије за снабдијевање купаца у РС", наводи се у апелу.

У Електропривреди Српске сматрају да се рационална употреба електричне енергије може постићи избјегавањем загријавања објеката на електричну енергију, искључивањем непотребе расвјете у домаћинствима, укључивањем бојлера послије 22.00 часа, рационалном употребом кућанских апарата, смањењем потрошње у нетехнолошке сврхе у индустријским објектима.

Као једна од мјера наводи се и искључење јавне расвјете до минималног сигурносног нивоа и непотребне рекламне и естетске расвјете. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *