Епископ Григорије: Вучуревић није злочинац

ТРЕБИЊЕ – Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је данас да ратни градоначелник Требиња Божидар Вучуревић није био злочинац и да треба учинити све што је потребно да би се доказала истина.  "Ожалошћени смо што је Вучуревић ухапшен и зато сви треба да учинимо колико можемо да се та лаж и неправда скину са њега, […]

четвртак, април 7, 2011 / 15:00

ТРЕБИЊЕ – Епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије изјавио је данас да ратни градоначелник Требиња Божидар Вучуревић није био злочинац и да треба учинити све што је потребно да би се доказала истина.

 "Ожалошћени смо што је Вучуревић ухапшен и зато сви треба да учинимо колико можемо да се та лаж и неправда скину са њега, јер уколико се на њему оставе, остаће неправда и нашем граду, који се у оном страшном рату борио часно и поштено", рекао је владика Григорије.

Он је додао да је српски народ у Херцеговини желио да остане само на своме.

"Ако је гријех, наш једини је био тај што смо жељели да останемо своји на своме, иако су нам узели трећину територије и изгинуло стотине младића, нисмо каљали ни образ ни руке ни као народ ни као људи", истакао је владика Григорије.

Епископ захумско-херцеговачки служио је данас Свету архијерејску литургију у херцеговачкој Грачаници на Црквини поводом крсне славе храма Благовијести и помен Јовану Дучићу у оквиру културне манифестације "Дучићев дан".

Ратни начелник општине Требиње Божидар Вучуревић, који је један од оснивача СДС-а, ухапшен је у понедјељак, 4. априла, по потјерници Хрватске, на граничном прелазу Каракај код Зворника. Виши суд у Шапцу одредио је Вучуревићу екстрадициони притвор од 18 дана.

Жупанијско државно тужилаштво у Дубровнику против Вучуревића је поднијело захтјев за провођење истраге још 1993. године, а Жупанијски суд у Дубровнику отворио је истрагу 10. марта исте године. Ова истрага била је у прекиду, да би тек 3. септембра 2008. године била подигнута оптужница против њега.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *