Епилог приче о сорошу: Суд пресудио у корист Босића

Новинска агенција Републике Српске СРНА због пласирања лажне вијести у јавности да је фондација Сорош плаћала опозиционе лидере у Републици Српској,обавезна је на основу судске пресуде да бившем предсједнику Српске демократске странке Младену Босићу на име накнаде нематеријалне штете исплати пет хиљада КМ. СРНА је, такође, обавезна да пресуду објави у свом сервису у року […]

понедељак, јун 12, 2017 / 15:24

Новинска агенција Републике Српске СРНА због пласирања лажне вијести у јавности да је фондација Сорош плаћала опозиционе лидере у Републици Српској,обавезна је на основу судске пресуде да бившем предсједнику Српске демократске странке Младену Босићу на име накнаде нематеријалне штете исплати пет хиљада КМ. СРНА је, такође, обавезна да пресуду објави у свом сервису у року од 30 дана.

Ову одлуку донио је Основни суд Брчко дистрикта, којом је утврђено да је Новинска агенција Републике Српске СРНА у вијести објављеној у властитом сервису 13. маја прошле године пренијела неистинито изражавање клеветничког садржаја које се односи на питања од политичког и јавног интереса, чиме је нанијела нематеријалну штету Младену Босићу.

"Обавезује се тужена Новинска агенција Републике Српске СРНА да тужитељу Младену Босићу на име накнаде нематеријалне штете исплати износ у висини од пет хиљада КМ заједно са законском затезном каматом почев од 11. априла ове године као дана пресуђивања па до коначне исплате, а све у року од 30 дана по правоснажности пресуде", каже се у пресуди Основног суда Брчко дистрикта.

Даље се наводи да се тужена Новинска агенција Републике Српске СРНА обавезује да увод и изреку пресуде након њене правоснажности објави на свом wеб порталу (сервису) у року од 30 дана.

Младен Босић је 12. августа прошле године поднио тужбу против Новинске агенције Републике Српске СРНА која је у сервису 13. маја прошле године, пред одржавање опозиционих протеста у Бањалуци, пласирала лажну вијест да Сорош са скоро пола милиона долара финансира опозиционе лидере преко фондације "Отворено друштво".

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *