Емил Влајки: Србији дају до знања шта је чека

Скупштина Војводине прихватила је Декларацију о заштити уставних и законских права покрајине. Тиме се (све мањој) Србији јасно даје на знање што је чека уколико се и формално буде противила уласку Републике Косова у УН. А на чекању за неовисност, поред Војводине су Прешевска долина и Санџак. С друге стране, постаје малтене комично када челници […]

уторак, мај 21, 2013 / 15:59

Скупштина Војводине прихватила је Декларацију о заштити уставних и законских права покрајине.

Тиме се (све мањој) Србији јасно даје на знање што је чека уколико се и формално буде противила уласку Републике Косова у УН. А на чекању за неовисност, поред Војводине су Прешевска долина и Санџак.

С друге стране, постаје малтене комично када челници Србије гарантирају Републици Српској права гарантирана Дејтоном, они који нису у стању да гарантирају ни територијални интегритет властите земље.

Истовремено, на територији БиХ, према процјени западних војних аналитичара, има око пет тисућа истинских терориста од којих се неки већ боре на блискоисточним ратиштима.

Истовремено, од стране САД, доноси се приједлог новог устава Федерације за којег се тврди да нема никакве везе са Републиком Српском.

Мало сутра!

Истовремено се новим уставом Федерације предлаже укидање функције предсједника и потпредсједника ентитета, а предсједник Федерације се хапси. То, тврди се, такођер нема никакве везе са РС.

Истовремено, најављују се масовни протести Бошњака у јулу мјесецу ове године због изграђене православне цркве у Будаку зато што, наводно, та црква, близу (?) Меморијалног центра у Поточарима, вријеђа осјећаје тог народа.

Било би добро, да се, поред тешке економске и социјалне ситуације, ове чињенице почну интерактивно посматрати, те да се предвиди институционално јачање РС која је, крајње видљиво, у озбиљној опасности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *