Eмил Влајки: Ово су злослутна, „хуманитарна“ времена

Американци праве нови устав, наводно за Федерацију. Као, ето, то нема везе ни са уставом БиХ, ни са уставом РС. Али, ако је то тако, то значи да су Федерација и РС двије засебне државе умјетно спојене. Јер како се могу правити промјене унутар неке цјелине једне државе, а да то нема везе са другим […]

четвртак, мај 16, 2013 / 14:01

Американци праве нови устав, наводно за Федерацију. Као, ето, то нема везе ни са уставом БиХ, ни са уставом РС.

Али, ако је то тако, то значи да су Федерација и РС двије засебне државе умјетно спојене. Јер како се могу правити промјене унутар неке цјелине једне државе, а да то нема везе са другим цјелинама те исте државе? А ако има везе, зар то није укидање Дејтона на мала врата? Ствар је дакле много свеобухватнија него што се то јавности презентира.

Како, међутим, имплементирати те скривене намјере у Републици Српској која има своје засебно уставно уређење? Теоријски никако, али практично и те како!

На примјер, треба се чувати „Јулских Ида“ (једанаестог јула о. г.)! Чудна је коинциденција да је дозвола за градњу и довршење српске цркве у Будаку, од стране РС власти дана управо пред овај, крајње конфликтан, датум, а не, рецимо, крајем јула или у аугусту!? Наравно, неприхватљиво је што Бошњаци и Американци протестирају против тог храма који је близу (???) Меморијалног Центра у Поточарима, јер то вријеђа осјећаје бошњачког народа.

Замислимо, када би Срби у Хрватској, иако је компарација ова два трагична мјеста неуспоредива, одређивали на којој удаљености од Јасеновца се смију градити католичке цркве! Поврх свега, да су Срби умјесто цркве на том мјесту направили споменик садашњим Хашким оптуженицима, револт Бошњака би се и могао схватити. Али, како нека црква, као духовна творевина, може изазвати било какав револт? Осим ако Бошњаци не сматрају, поред тога што су Срби „геноцидан народ“, а РС „геноцидна творевина“, да је и сама Православна црква „геноцидна институција“!?

А сада злослутни сценариј

Ћамил Дураковић, начелник Сребренице, изјавио је да, ако се црква у Будаку сагради, да неће моћи контролирати револт око педесет хиљада Бошњака против српског храма!? Можда блефира. Али, ако нереда буде, и ако буде рањених, па и горе од тога, то ће бити довољан претекст за „међународну заједницу“ да НАТО трупама „уведе реда“ на читавом територију БиХ.

Вјеројатно, од овог написаног неће бити ништа. Али неки сличан сценариј сасвим сигурно постоји, и сасвим је сигурно уперен против српског народа и против Републике Српске. Вријеме је, да се читав народ укључи у обрану својих огњишта, а не да то овиси о некој, „богом даној“, политичкој врхушци.0 КОМЕНТАРА

  1. Ova politicja garnitura u boljem entitetu je zabavnija od Monti Pajtonovca. Ludi dopredsjednik Vlajki koji je pljunuti Fredi Krueger, Mile Ronhil Laktesenko koji smatra da mu je propao dan ako ne izvali koju glupu izjavu, muskobanjasta premijerka i da ne nabrajam dalje.

  2. Ја мислим Змају да теби не би ваљао ни Лазаревић зато што је Србин, а видиш какав човјек има став, колико је конкретан и коректан.

  3. Нема змају лутања,јасан је програм и визија рада и развоја РС, друга је ствар што човјек мора добити прилику да то практично оствари.

    Велико је питање да ли народ заслужује да се неко бори за њега и једе говна угрожавајући свој живот и егзистенцију кад се таквом омакне која паметна.

    Управо због тога ће увијек владати људи који раде за себе и стране лобије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *