Еколошка партија: Проблеми Српске ће се искључиво рјешавати у Бањој Луци

Након фарсе која се одиграла пред зградом заједничких институција у Сарајеву одлучно одбацујемо сваки вид притиска и одговорности представника Српске у Савјету министара, Парламентарној Скупштини и Вијећу народа. Оправдани протести грађана Федерације због немогућности добијања матичног броја новорођеној дјеци су били организовани на погрешном мјесту. Право мјесто за то је била влада Федерације која је […]

уторак, јун 11, 2013 / 08:40

Након фарсе која се одиграла пред зградом заједничких институција у Сарајеву одлучно одбацујемо сваки вид притиска и одговорности представника Српске у Савјету министара, Парламентарној Скупштини и Вијећу народа.

Оправдани протести грађана Федерације због немогућности добијања матичног броја новорођеној дјеци су били организовани на погрешном мјесту.

Право мјесто за то је била влада Федерације која је имала законско право да донесе одлуку о додјели ЈМБГ као што је урадила влада РС.

Одговорност за лош живот грађана Федерације не може бити у Бањој Луци, нити грађанима Српске у Сарајеву.

Најављени протести студената у оба ентитета не смију бити злоупотребљени од стране политичких партија или нечијих других интереса.

Подржавамо најављене протесте студената из РС, подржавамо њихове захтјеве уз поруку да буду храбри и достојанствени, као што су били њихови родитељи који су својим срцем и снагом створили РС.

Позивамо екологе из свих Удружења да се придруже студентима и тиме дају легитимитет на протестима нашим заједничким напорима на заустављању незаконитих концесија и заштити природних ресурса РС.

Еколошка партија неће учествовати у најављеним студентским протестима да би сачували дигнитет ових младих људи.

Такође молимо владу и органе реда да све учине како би оправдани протести студената прошли мирно без обзира на дужину трајања.

На крају морамо да упозоримо органе реда да не смију употребити силу против наше дјеце, упозоравамо и оне који би хтјели да овај протест искористе за дестабилизацију Српске, да Еколошка партија РС чврсто стоји у одбрани РС и Дејтонског споразума.

Упозоравамо да ћемо у случају насиља заједно са Ветеранима РС на основу нашег споразума о сарадњи чији је основни циљ заштита интереса РС, позвати све грађане на трајне протесте, са позивом на одговорност свих који су довели до евентуалних нежељених последица.0 КОМЕНТАРА

 1. Као и увијек, одговорно, конкретно и коректно.
  Свако ко хоће да буде објективан мора признати добре вибрације,елан и супериорност људи у Еколошкој партији, везано за много бољу будућност свих у РС која се огледа кроз програм, визионарство, достојанство нас у Српској и логичан позив на сарадњу са свима у корист општег добра.

 2. Да ли се ово и ви полако шлихтате влади у БЛ? Личи ми на спин, кад кажеш да су студенти довољни за ове протесте, а као што и сами пишете стање нам је алармантно, па хоћете ли то сад да ту дјецу избаците на вјетрометину режима?x-(

  Пошто видим, како се она куја од предсједника бораца ћургуз крије ових дана од медија, тако ми се чине подједнако одвратни сви они који су за протесте, али да се не мијешају!

 3. Студенти су јавно рекли да политичким партијама није мјесто на протестима.
  Нежељену госту мјесто за вратима.
  Прочитај колумну Вукотића, кажеш да знаш Лазаревића, зар стварно мислиш да такви људи могу бити љиге и п*чке као неки што их помињеш?

 4. Pa saopštenja ove partije su gora čak i od SDS-ovih.
  Kaže kralj ovako:

  „Подржавамо најављене протесте студената из РС, подржавамо њихове захтјеве уз поруку да буду храбри и достојанствени, као што су били њихови родитељи који су својим срцем и снагом створили РС.“

  pa onda ovako:

  „Најављени протести студената у оба ентитета не смију бити злоупотребљени од стране политичких партија или нечијих других интереса.“

  A prvi zahtjev studenata politički, tj da sa tamo neki indijanac izbaci iz stranke. Šta studenti imaju sa strankama? Nismo mi sisali vesla moji studenti, meni je vas žao što u vašim redovima imate plaćenike pa sad politika manipuliše vama.
  Elem, ova politička partija je smiješna u najmanju ruku. Gazda joj je smiješan a i program joj je smiješan.

 5. Ispravka krivog navoda: protesti su bili bas na pravom mjestu jer je pitanje JMBG u isključivoj nadležnosti države. To će se potvrditi kada Ustavni sud BiH uskoro ponisti uredbu Vlade RS i Brčko distrikta jer isti nisu bili nadležni za njeno donošenje.

 6. херцтреф,
  питај своје надређене шта мисле о доследности Еколошке партије и Ветерана у заштити интереса РС.
  Исто то требају да питају и чланови других партија које су биле на власти своје руководство.

  Једни нападоше ово саопштење да је меко, други да је против власти.
  Ето доказа да је став и доследност карактеристика Еколошке партије, доказа да у политичком животу Српске има људи са неукаљаним образом.

 7. херцтеф,
  слажем се са тобом да је глупо тражити од неке партије да своје чланове избацује ма ко то тражио.

  Револт ових младих људи због тог невјероватно глупог чина Васића ће многе ствари промијенити у главама свих грађана по многим питањима.

  Што се тиче твог подваљивања вријеме ће показати ко има програм, став, карактер и храброст да реформише Српску.

 8. Znam da se slažeš jer sam u pravu. Ovo su politički protesti a ne studentski i ne znam što se kriti iza studenata, licjemjerno je to znaš.
  Kad će mi to vrijeme više pokazati te hrabre ljude? Evo junače se ima 20 godina pa ništa. Našli Bosić,Čavić i Ivanić da kažu kako treba a vladali tolike godine i prodavali banke za marku a institucije prebacivali na BiH kako je koja stizala na dnevni red. Ne znam ko još može da vjeruje ovoj trojici pomenutih budala i hoštaplera.
  Ko je još ostao, ova sitna buranija koja se ne zna ni predstaviti u pravom svjetlu. Potpisuju se pod nekakvim lovcima i ribolovcima i promovišu se tako što ljudima spominju porodice, prijete, psuju, a od programa stranke najvažnija je tačka svi su loši ja sam najbolji. Svi ste mi ovde hrabri, ne zna se ko veći biceps ima a kad bi se uhvatili u koštac sa problemima sve bi isto pričali ko i ovi danas. Dajte molim vas, ne vjerujemo vam i tačka!

 9. херцтреф,
  неће ти проћи да су сви исти колико год ти и твоја екипа покушавали подвалити оним који имају памет, храброст и одлучност да радикално промијене стање на боље у Српској.

  Није рибар неки тамо, човјек је више пута ставио потпис испод свог коментара.
  Видјећеш кад добије прилику да уради нешто корисно за народ колико вриједи визија и програм Еколошке партије.

  Лако ти се крити иза разних никова, вријеме је да се открију сва лица или маске па и твоје.

  Што рече Дражен78, они који контолишу нас и знају ко стији иза којих клевета и подметања, сазнаће се ко си ти и такви.

 10. Pa šta ako će se otkriti ko sam ja?!? Nisi zadovoljan što sam rekao da su svi isti, ili što niko nema kvalitetan program?
  E pa hoću da kažem i ako treba ponoviću još sto puta. Svi ste isti i nemate razgrađen program do sitnih detalja, sve ostalo je želja za vlasti i foteljom!

 11. малааргета,
  наравно да је Никола човјек од ријечи и карактера, не слажем се да је контрадикторан, напротив увијек је конкретан, можда и превише коректан,обзиром какви су предсједници и руководства свих партија које су до сада биле на власти.

  Није то његова мана,зар је мана бити частан човјек?
  Нови људи за ново вријеме, видјећемо кад се добије право печата како се ради, гради и управља, има ли Никола разрађен програм до најситнијег детаља?

  Херцика кад Никола оде код светог Петра отићиће као витез као што је и на земљи био.
  За друге политичаре или људе који су се огријешили о народ лажући им да ће поштено печат користити већ се зна казна овдје и горе.

  Уради ти и помози народу као што је Никола несебично читав живот, заштити слабије излажући се опасности често и по цијену сопственог живота и онда свијетла образа критикуј до миле воље кога хоћеш, мој херцика.

 12. Немам обичај коментарисати наша званична саопштења, нити мислим да ми требамо бити предмет расправе, има времена.

  Овдје се ради о ставу партије која има квалитет, програм и визију, партије која не мијења ставове и која има људе који могу стати иза својих ријечи.

  Наравно да подржавамо протесте студената када то већ давно није урадила борачка организација, синдикати, па ако хоћете и опозиционе партије.

  Захтјеви студената осим да СНСД избаци Васића из својих редова су потпуно легитимни.

  Наравно да се тичу њиховог стандарда и наравно да су везани за бригу о њиховој будућности када заврше школовање.

  Њихов стандард је уско везан за рад владе РС која треба да обезбиједи привредни амбијент тако, да има новца за потребе свих грађана који овисе од буџета.

  Постављам критичарима питање:
  -зар треба студенти да ћуте кад је запослено само 23% радно способног становништва
  -зар треба да ћуте кад мафија добија грађевинске дозволе уз помоћ надлежних институција система који крше закон на локалном и републичком нивоу
  -зар треба да ћуте кад оне који су оштећени туче полиција
  -зар треба да ћуте кад их називају копиладима
  -зар треба да ћуте гледајући беспомоћне мајке и очеве без посла који су своје најбоље дане провели уз пушку да би обезбједили својој дјеци сигурну будућност
  -зар треба да ћуте што свака шуша са купљеном дипломом добије посао, а њихове колеге који су завршили факултете учећи и поштено полажући испите, чекају на посао
  -зар треба да ћуте када виде да и њих иста судбина чека
  -зар треба да ћуте гледајући глупане како возе бијесне џипове, дјецу ратних и послератних профитера који мисле да Иво Андрић има бренту(за неупућене фабрику за резање украдене шуме), а да Јован Дучић ради у некој од полицијских агенција или има кафић
  – зар треба да ћуте што се концесије дијеле у четири ока разним финансијским лобијима
  -зар треба да ћуте после милијарди марака крађе свих досадашњих власти, о намјери распродаје природних ресурса који вриједе десетине милијарди марака, чија распродаја ставља катанац за сва времена на њихову будућност и будућност РС
  -зар треба да ћуте најбољи међу нама, они за које живимо, због којих смо гинули, напустали вјековна огњишта сањајући топлу, паметну, поштену домовину, која се поносно зове „РЕПУБЛИКА СРПСКА“ ма колико то коме сметало

  Наравно да подржавамо студенте, наравно да ће бити страховитих последица ако их ко дирне, наравно да ћемо их ми подржати у њиховим оправданим захтјевима за бољим животом макар то неко назвао да је политика.

  Да, па политика нас је до овог стања усијања и довела, да су политичари радили свој посао поштено или да су их борачка организација и синдикат контолисали као коректив друштва, данас би сва Српска била запослена, имали би најбоље школство и здравсто, имали би пензије од којих пензионери могу да живе као господа, да иду на море и бање јер су то крваво заслужили, имали би олимпијске шампионе у скијању, атлетици, тенису, имали би улагање у спорт и културу као скандинавске земље, развијен туризам као алпске земље, производили би хране за извоз и домаће потребе да би само од тога могли живјети.

  Да господо све је то још увијек могуће ако сачувамо природне ресурсе, формирамо владу националног јединства, растјерамо банду која се накотила у позицији и опозицији, дамо заклетву народу да ћемо животом гарантовати коришћење печата у име народа.

  Да, радикалне промјене, овиси од власти чују ли глас народа, опомињем све и молим се господу да нам да памети, слоге и смјерности пред наредним искушењима јер запамтите добро:
  „Људи који хоће да униште СРПСКУ немају слободан дан“.

  С поштовањем Никола Лазаревић пред.Еколошке партије РС

 13. Malaargeta, 11.06.2013. 17:39:12 [79050]
  Никола Лазаревић је ендемична врста поштењачине, али је мало контрадикторан

  Nikola Lazarević je endemična vrsta budaletine !

 14. Sutjeska ti očigledno ne razumiješ problem, a i brkaš pojmove. Kažeš da ovaj lovac nije kontradiktoran, naprotiv konkretan je. Kakve veze ima jedan pojam sa drugim. Naravno da je konkretno kontradiktoran tako si trebao da napišeš. Prvo kaže da studente ne treba politizovati pa onda da podržava sve njihove zahtjeve, koji su od 5 4 komada politička pa onda kaže da ipak ima nekih političkih zahtjeva koji studenti zahtjevaju, a onda nas pita 100 pitanja, uglavnom opet sve politička pitanja i kaže da studenti treba da protestuju zbog tih 100 pitanja koja su u našem društvu loša. Eto kako je kontradiktoran. Pa kad su to onda političčka pitanja što on ne povede narod u promjenu vlasti nego sad svi našli preko leđa studenata da ostvaruju svoje političke ciljeve a kasnije će da kupe maslo. Provaljeni ste gospodo odavno, nema dana kada vaše namjere ne izađu na vidjelo a jedine namjere su vam pošto poto vladati pa makar i ne znali kako.

 15. Хвала господо на незаслуженим увредама, а ти деки имаш поган језик, без обзира што си плаћен да то радиш мораш имати бар мало достојанства.
  Нећу више коментарисати, али ћу запамтити незаслужене увреде.

 16. ribar, 12.06.2013. 00:13:24

  “Хвала господо на незаслуженим увредама, а ти деки имаш поган језик, без обзира што си плаћен …“

  Рибар, ти видиш трн у оку брата свог, а не видиш брвно у оку свом.
  Ти и још пар ‘противника’ режима сваког ко се не слаже са вашим мишљењем проглашавате плаћеником.
  Зар то нису увреде?

 17. Lovačeve uvrede više nemaju gdje da se pamte jer je ljudima puna memorija. Važno je da se ovde prosipa patetiku i da ljudi sami sebe proglašavaju žrtvama.
  Simo lovac je rekao da neće više komentarisati inače i da hoće ne zna šta bi ti rekao na tvoju zadnju rečenicu i na tvoje pitanje koje ja postavljam ovde ima godinu dana skoro i nikad niko mi od ovih tobože vizionara, zvanih „Samo ja znam kako spasiti RS“, ne dade odgovor!

 18. Цијеним програм еколошке партије. Вјерујем у добре намјере и све што је овдје речено о личном интегритету Николе Лазаревића.
  Замјерам му и ја некохерентност ставова у овој изјави за јавност.
  Требало би то мало „центрирати“, „да се припази мало, да се не сере мимо рупе…“ итд.
  На оно његово из поста
  ribar, 11.06.2013. 21:40:51 : „-зар треба студенти да ћуте кад је запослено само 23% радно способног становништва
  -зар треба да ћуте кад мафија добија грађевинске дозволе уз помоћ надлежних институција система који крше закон на локалном и републичком нивоу
  -зар треба да ћуте кад оне који су оштећени туче полиција
  -зар треба да ћуте кад их називају копиладима…“

  И за остала „зар треба“ – не треба, него требају формирати странку и изаћи на изборе као што им рече Предсједник Српске, ако хоће да руше власт.
  Као и еколошка партија што има намјеру, добар програм, само још да кандидује кадар јачи од Милетовог, и да избаци сувишну патетику, јер ни Додик није добио и не добија изборе на патетику него на оно што пролази код овог народа.
  На вама је господо из опозиције да хладне главе размислите ШТА је то. Да ли је само оно „бити главни баја“ како вели сам Миле по телевизијама и ложи тако снаше или има још нешто … И зарадићете власт.

 19. Tešane dosta si dobro govorio u zadnjem komentaru.
  Lovci misle da samo oni vide da se krade, da se troši nemilice, da je loša privreda, to vidi i svaka ćorava koka Republike Srpske. Njihov osnovni program se zasniva na mi ćemo smanjiti nezaposlenost,mi ćemo smanjiti korupciju, mi ćemo graditi hidroelektrane a nigdje ne kažu kako će oni to sve uraditi. Dokle je to došlo nema partije koja neće nešto promijeniti i nekoga neće uhapsiti i otvoriti fabrike i gigante pa evo sve se izmjenaše od rata do dana današnjeg i niko ništa ne uradi i niko giganta da otvori i niko nikog ne uhapsi. Sve je to prosipanje iz šupljeg u prazno.

 20. Сваки протест студената кроз историју је мотивисан политички, односно незадовољством превасходно економским због лоших власти.
  Ови протести студената ће завршити завршетком студењака у БЛ и Палама.
  Завршиће се и као опомена власти да нико више није овца за шишање.
  Еколошка партија је због тога дала подршку студентима, коментатори који нас нападају пуцају у празно.
  Ако власт не схвати озбиљно нагомилани гњев народа, брзо ће им политичке партије организовати протесте, а тада ће бити касно до памети доћи.
  Опомена из саопштења о оним који немају слободан дан радећи на уништењу Српске стоји,треба бити јако паметан и опрезан.

 21. Vrlo brzo očekujemo onda očekujemo proteste ekološke partije, tj nezadovoljnog naroda na čelu sa lovcima iz ekološke partije pa da vidimo ta čelična mu*a koja lovac ima.

 22. Рекох политичке партије, онај ко мисли да не може боље, да су непријатељи Српске сви који говоре о криминалу, пљачкама министара повезаних са разним финансијским лобијима, тај је страшно далековид.
  Коментари појединаца наносе велику штету самој власти, само ће будала у овом времену писати против часних људи, то је толико глупо као и Васићев гаф о копиладима.

 23. želja za poglavnikovom spermom nakon što su je jednom probali postaje neutaživa, mijenja se perspektiva, sve je ružičasto, lijepo, živi se bajno, a bilo bi bolje da nema zavjere raznih moćnika, masona, balija, ustaša, …
  A oni koji probaju još i spermu rajka gebelsa … eee

 24. ribar, 12.06.2013. 00:13:24

  Ne obracaj paznju na provokacije koje dolaze(vise je nego ocito)uglavnom iz fbih.
  Samo nastavi svojim putem a mi svi moramo imati na umu u kakvom okruzenju se nalazimo.
  Mnogi su “gosti“koje ja zovem pederalcima razocarani jer primjecuju da je Srpsku nije jednostavno ukloniti sa politicke pozornice.
  Isto tako moramo biti svjesni da Srbi moraju biti slozni u svojim nastupima,bilo da se radi o unutrasnjim ili spoljnopolitickim pitanjima.

  Rezim u Sarajstanu ne miruje i mi smo svjesni da ce oni uciniti sve u cilju destabilizacije Srpske.
  Medjutim u isto vrijeme je dobro da se cuje glas kritike upucen onima koji saradjuju sa rusiteljima tekovina nase borbe za dostojanstvo naseg naroda a predstavljaju se u laznom svjetlu dusebriznika.

  http://www.youtube.com/watch?v=bZlyWTAVi04

  http://www.plebiscitrs.org/sajt/index.php?option=com_dajpotpis#.UbiOZECw2D8

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *