ЕК: Услови за датум – Косово, судство, НБС, мањине

Видљиви и одрживи напредак у нормализацији односа са Косовом остаје главни услов за отпочињање преговора Србије о придруживању, али конкретне потезе у том правцу дефинисаће Европски савјет, речено је данас новинарима у Бриселу дан уочи представљања годишњег извјештаја Комисије о напретку земаља у региону. Високи функционер ЕК, који је желио да остане анониман, потврдио је […]

уторак, октобар 9, 2012 / 18:21

Видљиви и одрживи напредак у нормализацији односа са Косовом остаје главни услов за отпочињање преговора Србије о придруживању, али конкретне потезе у том правцу дефинисаће Европски савјет, речено је данас новинарима у Бриселу дан уочи представљања годишњег извјештаја Комисије о напретку земаља у региону.

Високи функционер ЕК, који је желио да остане анониман, потврдио је на брифингу за новинаре да Комисија сутра неће препоручити почетак преговора о придруживању док Србија не испуни услове које је у децембру прошле године поставио Савјет.

Тиме су потврђени наводи из стратешког папира Комисије до кога је Танјуг дошао прошле недеље, а у коме се имплементација досадашњих договора и нормализација односа са Приштином помиње као кључни услов.

Шта Србија конкретно треба да уради на плану нормализације још је предмет дискусије како у Комисији, тако и у Европском савјету, објаснио је овај функционер.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *