Египат опозвао амбасадора из Ватикана

КАИРО – Египат је опозвао амбасадора из Ватикана пошто је римокатолички поглавар папа Бенедикт XVI тражио да свјетске владе учине више како би омогућиле да хришћани безбједно практикују своју вјеру, без дискриминације или насиља. Папа је у јучерашњем говору амбасадорима у Ватикану подсјетио на недавне нападе на хришћане у Египту, Ираку и Нигерији и указао […]

уторак, јануар 11, 2011 / 19:27

КАИРО – Египат је опозвао амбасадора из Ватикана пошто је римокатолички поглавар папа Бенедикт XVI тражио да свјетске владе учине више како би омогућиле да хришћани безбједно практикују своју вјеру, без дискриминације или насиља.

Папа је у јучерашњем говору амбасадорима у Ватикану подсјетио на недавне нападе на хришћане у Египту, Ираку и Нигерији и указао да владе свијета морају да предузму конкретне мјере како би заштитиле вјерске мањине.

Портпарол Министарства спољних послова Египта, Хосам Заки, оцијенио је данас папине изјаве "неприхватљивим" и оптужио га за мијешање у унутрашње ствари Египта.

У бомбашком нападу на једну коптску – хришћанску цркву у египатском граду Александрији у новогодишњој ноћи су погинула 23 вјерника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *