Един Џеко у затвору (није фудбалер)

Суд БиХ одредио је данас једномјесечни притвор Едину Џеки, осумњиченом за ратни злочин против цивилног становништва у општини Коњиц, чиме је прихваћен приједлог Тужилаштва БиХ. Притвор Џеки, према овом рјешењу, може трајати до 20. јануара 2012. године, саопштено је из Суда БиХ. Суд је одредио притвор Џеки због постојања бојазни да би осумњичени, уколико би […]

среда, децембар 21, 2011 / 16:42

Суд БиХ одредио је данас једномјесечни притвор Едину Џеки, осумњиченом за ратни злочин против цивилног становништва у општини Коњиц, чиме је прихваћен приједлог Тужилаштва БиХ.

Притвор Џеки, према овом рјешењу, може трајати до 20. јануара 2012. године, саопштено је из Суда БиХ.

Суд је одредио притвор Џеки због постојања бојазни да би осумњичени, уколико би се нашао на слободи, могао да омета кривични поступак утицајем на свједоке и саучеснике, као и због опасности од бјекства.

Џеко је, као бивши припадник Специјалног одреда за посебне намјене при Штабу Врховне команде Армије БиХ "Зулфикар", осумњичен за ратни злочин у селу Трусина код Коњица, почињен 16. априла 1993. године.

Према наводима Тужилаштва БиХ, у том нападу убијено је 18 цивила и четири војника Хрватског вијећа обране (ХВО), који су се претходно предали. У овом нападу рањено је више лица, међу којима је било двоје дјеце.

Џеко је ухапшен у априлу ове године, од када се налазио у притвору у Америци.

Пред Судом БиХ у току је суђење за исти злочин шесторици бивших припадника Специјалног одреда "Зулфикар" при Штабу Врховне команде АБиХ. Оптужени су Менсур Мемић, Џевад Салчин, Неџад Хоџић, Сенад Хакаловић, Нихад Бојаџић и Зулфикар Алишпаго.0 КОМЕНТАРА

  1. Да видимо да ли ће Американци бити тако кооперативни и у случају Азре Бзшић или опет имамо дупле аршине?! 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *