Џомбић: Трезорски записи су дио финансија Републике Српске

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да су трезорски записи дио финансија Српске, јер се у извору финансијских средстава Српске налази комбинација средстава од Европске комисије, ММФ-а и тржишта хартија од вриједности. "То је јасно приказано представницима ММФ-а и Влада Републике Српске проводи практично оно што се налази у Економској политици и што […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 14:02

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да су трезорски записи дио финансија Српске, јер се у извору финансијских средстава Српске налази комбинација средстава од Европске комисије, ММФ-а и тржишта хартија од вриједности.

"То је јасно приказано представницима ММФ-а и Влада Републике Српске проводи практично оно што се налази у Економској политици и што је саставни дио буџета Српске", рекао је Џомбић данас новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да се дио прихода у буџету Републике Српске односи на трезорске записе, односно на дугорочне хартије од вриједности.

Џомбић је потврдио да се на рачуну посебних намјена Републике Српске налази укупно 100 милиона КМ.

У Бањалуци ће данас бити одржана Девета аукција трезорских записа Републике Српске у планираном износу од 27 милиона КМ, посредством Бањалучке берзе.

Номинални износ једног записа је 10.000 КМ, а датум доспијећа је 2. април 2013. године.

Ове дужничке хартије од вриједности издају се ради обезбјеђења финансирања буџета Српске.0 КОМЕНТАРА

  1. ovo sto radi vlada rs je optimalno,koliko god ima para na domacem trzistu treba iskoristiti za trezorske zapise,a kad potraznja opadne do te mjere da je kamatna stopa neprihvatljiva,treba pribjeci aranzmanu sa mmf-om!

    dzombicu svaka cast!

  2. Пичка ћелава, задужуј себе у своје име и гарантуј својом имовином, не у наше име и не нашом имовином! Смрад!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *