Џомбић: Правиће се зграда за професоре и асистенте

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић примио је данас у свом кабинету представнике Града Бања Лука и Универзитета у Бањој Луци. На састанку је разговарано о активностима које предстоје, а у циљу што скорије реализације пројекта под називом „Иницијатива наставног особља Архитектонско-грађевинског факултета за обезбјеђивање стамбених јединица наставницима на Универзитету у Бањој Луци“, саопштено је […]

петак, новембар 18, 2011 / 16:44

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић примио је данас у свом кабинету представнике Града Бања Лука и Универзитета у Бањој Луци.

На састанку је разговарано о активностима које предстоје, а у циљу што скорије реализације пројекта под називом „Иницијатива наставног особља Архитектонско-грађевинског факултета за обезбјеђивање стамбених јединица наставницима на Универзитету у Бањој Луци“, саопштено је из Владе РС.

На састанку је констатовано да ће се, након што су испуњени сви услови, приступити даљим активностима по овом пројекту, а које подразумијевају изградњу стамбених јединица на подручју насеља Паприковац гдје је регулационим планом и предвиђена изградња стамбеног насеља.

Универзитетским професорима и асистентима који испуњавају услове за добијање стамбених јединица, ће бити омогућено да добију повољне кредите зањихову изградњу.
Премијер Џомбић је нагласио како је реализација овог пројекта стратешки интерес како за Републику Српску тако и за Град Бања Луку. То је и један од начина да се заустави одлив образованих кадрова из Републике Српске, истакао је премијер.

Представници Универзитета у Бањој луци су, у име наставног особља Универзитета, изразили захвалност предсједнику Владе Александру Џомбићу и истакли да без његове подршке и ангажмана до реализације пројекта не би ни дошло.

Представници Универзитета су истакли и то како ће њихов допринос у реализацији овог пројекта бити израда пројектног плана за изградњу ових стамбених јединица.
Састанку код премијера, присуствовали су и министар просвјете и културе Антон Касиповић, министар здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић.0 КОМЕНТАРА

 1. Па има ли караја мегаломанији ових зидара свега и свачега?

  Јуче Џомбић купује Влади 9 нових аутомобила и отвара авиолинију својој жени за Беч, а данас са Зградољубом гради учитељске, не станове, него насеља.

  Давидовићу гдје су обећна обданишта. Избетонирао си читав град и још ти није доста. Што наставницима не купиш већ изграђне, а неусељене станове којих је на хиљаде у Бањалуци.

  Здравство у колапсу, а Шкрбић са два мобилна, „присуствује“, као и остали, Џомбићевом „ПРИЈЕМУ“, па се из наведене вијести не може закључити је ли то радни састанак или нека теревенка, али је договор пао да се ГРАДИ.
  Са којим и чијим парама?

 2. Pretpostavljam da ce projekt uraditi firma PROJEKT, opremanje i masinski dio Kaldera a gradjevinski dio ce uraditi Gradjenje Djuric“ i Niskogradnja. Tamaris bi mogao urediti zelene povrsine, nadzor bi mogao vrsiti IG – Integral, a za druge sitnije poslove cemo angazovati „kumove“.

 3. Pa hoće li se ikad napraviti išta da se zaposli 20 ljudi i da 20 porodica ima od čega živjeti pa kad imadnu platu oni će od te svoje plate pravit kuće i kupovat stanove po svojoj želji majku vam lopovsku i mafijašku !!!!

 4. Pa to je vlada naša koja radi punom parom na ostvarivanju svijetlog joj cilja, preuzetog od fašista: u najkraćem roku zatrati svaki trag postojanja srpskog naroda.
  Što nije uraddio ante hoće mile.

 5. Зграду ће овај Згомбић направити,чим заврши свој хотел на Јахорини.Неће се више свастика и остали потуцати по Вучку.Има да имају свој хотел.јер свуда пођи,кући дођи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *