Џомбић одвео министре у Херцеговину

БАЊА ЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и министри почињу данас дводневну посјету херцеговачким општинама у оквиру које ће у уторак, 19. априла у Требињу бити одржана 4. тематска сједница Владе на којој ће бити презентован пројекат хидроелектране „Дабар“. Премијер Џомбић и министри данас, првог дана посјете Херцеговини, разговараће са начелницима општина и […]

понедељак, април 18, 2011 / 08:55

БАЊА ЛУКА – Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и министри почињу данас дводневну посјету херцеговачким општинама у оквиру које ће у уторак, 19. априла у Требињу бити одржана 4. тематска сједница Владе на којој ће бити презентован пројекат хидроелектране „Дабар“.

Премијер Џомбић и министри данас, првог дана посјете Херцеговини, разговараће са начелницима општина и посјетити привредне субјекте на подручју Херцеговине, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу Владе РС.

У 12.00 часова предсједник Владе Александар Џомбић, потпредсједници Антон Касиповић и Џерард Селман, те министар финансија Зоран Тегелтија разговараће са начелником општине Требиње Доброславом Ћуком.

Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Мирослав Миловановић у 12.00 часова састаће се са начелником општине Берковићи Ранком Лучићем.

Из Минстарства је саопштено да ће Тешановићева разговарати са Лучућем о стању у спорту, омладинском организовању, као и спровођењу стратегије развоја породице на подручју општине Берковићи. Изјаве за новинаре предвиђене су након састанка.

У 13.00 часова министри трговине и туризма Горана Златковић, економских односа и регионалне сарадње Жељка Цвијановић и здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић разговараће са начелником општине Невесиње Браниславом Миковићем.

Златковићева ће са Миковићем разговарати о реализацији пројеката из развојног програма, проивредном развоју и привредним потенцијалима општине. Након састанка предвиђене су изјаве за новинаре.

Министар за избјеглице и расељена лица Давор Чордаш у 11.00 часова састаће се са начелником општине Источни Мостар Радованом Палавестром.

У 9.00 часова министри правде Џерард Селман и финансија Зоран Тегелтија разговараће са начелником општине Љубиње Веском Будинчићем.

Министри за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић и рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић разговараће у 14.00 часова са начелником општине Билећа Драганом Бабићем.

Министри управе и локалне самоуправе Лејла Решић и индустрије, енергетике и развоја Жељко Ковачевић састаће се у 14.00 часова са начелником општине Гацко Миланом Радмиловићем са којим ће разговарати о актуелној ситуацији у овом дијелу Српске.

Премијер Српске и чланови Владе у 19.00 часова присуствоваће отварању изложбе "Кораци" у Музеју Херцеговине у Требињу.

У саопштењу из Министарства просвјете и културе РС наводи се да ће министар Касиповић сутра у 9.00 часова посјетити Студентски центар у Требињу.0 КОМЕНТАРА

  1. Ако је избор или они или поплаве, боље шаљите поплаве, бар се нечему можемо надати, са овима нема наде никакве!

  2. I svako ministar se srestisa načelnikom opština? to su mogli obaviti i telefonom.
    Što ne uđu u kuće hercegovačke, u staje, u FABRIKE.
    Da vide koliko im se prvačića upisalo u prvi razred.
    Hercegovina se gradi, zaposlenost raste, zadovoljan i bogat narod, pjesma odasvud!-E, moji ministri i moja vlado, šta uradiste od naroda!Ala će vam se obradovati Hercegovci!Sve šire ruke da vas dočekaju i prigrle, da vam se zahvale za sve ono što ste učinili za njih.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *