Џомбић: Од ЖРС очекујемо план за консолидацију

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је Срни да још није добио план реорганизације Јавног предузећа „Жељезнице Републике Српске“, те истакао да ће за Владу бити прихватљив приједлог менаџмента који подразумијева консолидацију фирме. "То мора да буде кредибилан план реорганизације предузећа, који ће гарантовати континуитет пословања, јачање система и помоћи развој цјелокупне привреде и њено […]

петак, октобар 19, 2012 / 08:25

Премијер Републике Српске Александар Џомбић рекао је Срни да још није добио план реорганизације Јавног предузећа „Жељезнице Републике Српске“, те истакао да ће за Владу бити прихватљив приједлог менаџмента који подразумијева консолидацију фирме.

"То мора да буде кредибилан план реорганизације предузећа, који ће гарантовати континуитет пословања, јачање система и помоћи развој цјелокупне привреде и њено подизање на здраве ноге. Такав план реорганизације имаће апсолутну подршку Владе Републике Српске и у наредном периоду", рекао је Џомбић.

Он је нагласио да је план реорганизације "Жељезница" разматрао Надзорни одбор овог предузећа, те да се у најскоријем периоду може очекивати и тематска сједнице Владе Републике Српске посвећена овој компанији.

Надзорни одбор "Жељезница Републике Српске" дао је сагласност на план реорганизације овог предузећа, уз оцјену да су задовољни урађеним документом, али ће коначну ријеч о њему дати Влада.

Генерални директор "Жељезница" Драган Савановић појашањава да план реорганизације, уколико буде усвојен, треба да омогући формирање других предузећа унутар ЖРС. Tа предузећа би могла да раде и за друге правне субјекте и тако смање трошак Жељезница.

План, каже Савановић, предвиђа и подјелу послова превоза и инфраструктуре.0 КОМЕНТАРА

 1. hahahhaa, ocekuje plan..
  Pa iditote taj plan si ti trebao dobiti prvog dana kad si guzonje posadio prije godinu dana u te stolice.

  a ne da dovodis hostaplete i kriminalce u ZRS koji ce da kradu jos vise od ovih proslih.

  Rastjeraj tu prijedorsku gamad stos i doveo tu zbog politicke ljubavi i dovedi menadzere koji ce pokusati da sacuvaju tu firmu koliko god mogu.
  I otpusti stranacke kolege jer ste ih navukli, da ne znate koliko ih imate,jer ja savojom „grbacom“ ne mogu hraniti te mamlaze sto leze svaki dan po kancelarijama.

  tjeraj vagone, moj ti mile…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *