Џомбић: Договорен нови закон о ПИО

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је Срни да је вечерас постигнут договор о свим кључним питањима у вези са Законом о пензијском и инвалидском осигурању. "У дводневним консултацијама постигли смо компромисно рјешење које задовољава све стране. О усаглашеним кључним ставовима у вези Закона о пензијском и инвалидском осигурању у току сутрашњег дана очекујемо […]

уторак, децембар 20, 2011 / 19:46

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је Срни да је вечерас постигнут договор о свим кључним питањима у вези са Законом о пензијском и инвалидском осигурању.

"У дводневним консултацијама постигли смо компромисно рјешење које задовољава све стране. О усаглашеним кључним ставовима у вези Закона о пензијском и инвалидском осигурању у току сутрашњег дана очекујемо коначни одговор од свих партнера, укључујући и Генерално вијеће Савеза Синдиката Републике Српске", нагласио је Џомбић.

Премијер Српске захвалио је свим учесницима у дијалогу који су, како је нагласио, показали неопходан ниво солидарности, а у духу најбољег интереса Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра Приједлог закона о пензијском и инвалидском осигурању, Приједлог закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, те приједлоге економске политике и буџета РС за 2012. годину.0 КОМЕНТАРА

  1. Не вјерујем док се не усвоји. Како се до сада радило, везано за нацрт, расправе и вријеђање учесника на јавним расправама, скандалозан приједлог… чекам да видим!

  2. Није Пантелија био укључен у ову причу. Послодавци и синдикат. Пантелија се појављује у Закону о правима бораца. Како сада ствари стоје… нема договора на видику, нажалост!

  3. Нико није споменуо људе који су завршили на бироима за запошљавање након стечаја. Многи од њих имају и по 25 или 30 година радног стажа и чекали су ову старосну границу да оду у пензију. Овај Закон се највећим дијелом усваја и због њих, подиже се праг на 65 година јер би управо у неком скоријем временском периоду био највећи прилив таквих људи. Мислим да су они у најгорој позицији. У тим годинама нико неће да их запосли, на дневнице више не могу да раде из здравствених разлога и сл. Никако не могу да вјерујем да та армија људи ништа конкретно не предузима, да не могу да се организују и боре за себе. Мада, генерално смо неорганизовани, а они који су у најгорој позицији… највише!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *