Два Сарајева домаћини олимпијског фестивала

Према свему судећи, градови Српско Сарајево и Сарајево ће бити домаћини Зимског европског олимпијског фестивала младих 2017. године (ЕYОWФ 2017), објављено је јуче у Олимпијском комитету БиХ. Градови Сарајево и Српско Сарајево остали су једини кандидат за организацију након што је одустао турски Кајзери. Кандидовање по трећи пут и упорност се исплатила. За организирање ЕYОWФ-а, […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 22:58

Према свему судећи, градови Српско Сарајево и Сарајево ће бити домаћини Зимског европског олимпијског фестивала младих 2017. године (ЕYОWФ 2017), објављено је јуче у Олимпијском комитету БиХ.

Градови Сарајево и Српско Сарајево остали су једини кандидат за организацију након што је одустао турски Кајзери.

Кандидовање по трећи пут и упорност се исплатила. За организирање ЕYОWФ-а, бит ће потребно око 12 милиона еура. Већину трошкова организирање ће сносити држава, а дио трошкова ће се финансирати путем европских фондова, различитих пројеката те маркетингом и медијским покровитељством.

Организирањем ЕYОWФ-а највише ће профитирати зимски туризам у БиХ. Спортска инфраструктура на олимпијским планинама и градовима ће бити обновљена.

Велику подршку организацији ЕYОWФ-а су пружили олимпијски комитети Србије, Хрватске и Словеније, али и већине земаља источне Европе. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *