Душан Јокић: Додикдорф, Милеград и остала мјеста

Изграђен је Дрвенград, већ се увелико ради Каменград а убрзо треба да се положи камен темељац за изградњу једног новог града који ће се звати Милеград, или Миленд за инострану употребу. Наша демократрска власт није хтјела да гради овај град без знања свог народа па је влада расписала референдум о одлуци изградње овог града. Када […]

недеља, новембар 27, 2011 / 07:33

Изграђен је Дрвенград, већ се увелико ради Каменград а убрзо треба да се положи камен темељац за изградњу једног новог града који ће се звати Милеград, или Миленд за инострану употребу.

Наша демократрска власт није хтјела да гради овај град без знања свог народа па је влада расписала референдум о одлуци изградње овог града. Када је та одлука прошла на референдуму, ЗА је било 100% становништва, онда је расписан реферндум о постављању камена темељца и тиме је изградња овог велелепног и надасве стабилног града добила свој легитимитет код народа.

Овај велелепни град ће градити грађевинска фирма Дезинтеграл, док ће предивне паркове уређивати фирма Таманис. По пројекту идејног творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог, једнога Господа Милета овај град имаће све, и што је најважније неће имати никакве везе са Техераном. Наравно, не зато што он не воли Техеран већ зато што му се не свиђа архитектура тог града.

Нови Милеград ће имати огромне зграде од четрнаест спратова и све ће бити изграђене у стаклу. Град ће имати своје невидљиве аутопутеве, имаће невидљиве аеродроме, имаће своју рафинерију. Имаће своју химну Мој Миле, имаће устав и по пројекту је предвиђено да има и стопу раста бруто производа сто посто.

Од објеката у том граду предвиђено је све и свашта вјерници ће моћи да се моле у манастиру Свети Григорије виноточиви, гдје ће осим тога што ће се молити богу људи моћи да играју фудвал и производе вино. У Милеграду биће саграђен компекс апартмана Никола Шпирић, ред ће одржавати горска стража "Станислав Чађо", а град ће имати најмодернију клинику за разне болести "Ранко Шкрбић". Дјеца ће ићи у вртић "Доктор Нада Тешановић", док ће се спортски догађаји одигравати на Проко Драгосављевић Арени, са пуном вјештачком травом.

Милеград ће имати један од најеминентнијих фестивала псовки и клетви, Милендорф гдје ће учествовати сви великани бацања клетви и псовки. Фестивал ће бити одржаван у манастиру Светог Василија клетвоносца, познатом по организацији наступа стрпера.

Кроз Милеград ће протицати ријека на којој ће бити одржано интергалактичко првенство у рафтингу, а све ће директно преносити Радио телевизија Миленд, која ће сасвим објективно извјештавати о том дивном граду, и наравно говорити истину о другим одвратним и непријатељским градовима који желе да нанесу зло дивном граду Милеграду и њеним честитим становницима. Осим тога та сјајна телевизија биће у стању и да пронађе нафту.

Милеграђани ће бити сретни и задовољни, јер и устав тог града прописује да сваки становник тог града мора да буде сретан и задовољан, у супротном ће морати да одговара пред судом због ширења песимизма. Страни новинари ће извјештавати о Милеграду који ће још називати и фабрика оптимизма, у њему ће вјечно бити лијепо вријеме, метереопатама ће бити забрањено да живе у том граду, киша и снијег ће падати само гдје Милеграђани то желе, и ако је то у интересу зимског туризма.  0 КОМЕНТАРА

  1. Prije početka gradnje idejni tvorac ima namjeru da posjeti Juliju Timošenko.U poslednje vrijeme je okupiran ovom ljepoticom.
    Možeš kako hoćeš, i s kim hoćeš, ali ti upravo oni ne daju i dokle hoćeš, nego samo dok im uradiš ono zašto su te platili. A, onda,sve to će ti trgnuti na nos.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *