Драшковић: Кинези ће ријешити проблеме у требињској фабрици алата

Свислајон индустрија алата Требиње /СЛ ИАТ/ ријешила је своје проблеме за сва времена, а у року од мјесец дана могла би да уђе у партнерство са кинеским инвеститорима, рекао је данас у Невесињу већински власник СЛ ИАТ Родољуб Драшковић. Он је истакао да је Индустрија алата успјешна и да има своје тржиште, те да ће […]

уторак, јун 11, 2013 / 08:35

Свислајон индустрија алата Требиње /СЛ ИАТ/ ријешила је своје проблеме за сва времена, а у року од мјесец дана могла би да уђе у партнерство са кинеским инвеститорима, рекао је данас у Невесињу већински власник СЛ ИАТ Родољуб Драшковић.

Он је истакао да је Индустрија алата успјешна и да има своје тржиште, те да ће се ускоро са Владом Републике Српске ријешити наслијеђене дугове по основу пореза и доприноса.

Драшковић је рекао да су кинески инвеститори, чија је централа у њемачкој, ангажовали адвокатске канцеларије из Сарајева да ускладе уговоре са законима БиХ, након чега улазе у партнерство.

"Неће бити отпуштања радника“, навео је Драшковић и додао да ће он остати власник, а да ће кинески партнери запошљавати раднике, обезбјеђивати сировине и тржиште, те дио профита улагати у Индустрију алата.

Драшковић каже да ће тако бити у наредних пет година, након чега постоји могућност да дође до компромиса, односно да се Кинезима прода Индустрија алата.

Према ранијим најавама, партнери из Кине требало би да закупе производњу и запосле 500 радника.

Родољуб Драшковић је 2007. године купио Индустрију алата.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *