Дорис Пак са суспензију БиХ из Савјета Европе

Извјестилац Европског парламента за БиХ Дорис Пак предложила је Европском парламенту да позове Савјет Европе на суспензију чланства БиХ у тој организацији. У амандману на резолуцији о БиХ, о којој ће се посланици ЕП изјаснити сутра, Пакова је предложила и да се суспендује Прелазни трговински уговор и обуставе претприступни /ИПА/ фондови за БиХ, објављено је […]

среда, мај 22, 2013 / 20:16

Извјестилац Европског парламента за БиХ Дорис Пак предложила је Европском парламенту да позове Савјет Европе на суспензију чланства БиХ у тој организацији.

У амандману на резолуцији о БиХ, о којој ће се посланици ЕП изјаснити сутра, Пакова је предложила и да се суспендује Прелазни трговински уговор и обуставе претприступни /ИПА/ фондови за БиХ, објављено је на сајту ЕП.

Пакова, која је аутор резолуције, поднијела је такав амандман због изостанка напретка у примјени одлуке "Сејдић-Финци" и општег изостанка напретка у процесу интеграције БиХ у ЕУ.

У Резолуцији о напретку БиХ наводи се изостанак напретка у испуњавању услова за ступање на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању и услова потребних за предају кредибилне апликације за чланство и добијање статуса кандидата.

Да би БиХ напредовала на путу европских интеграција, неопходно је да примијени одлуку Суда за људска права у Стразбуру у случају "Сејдић-финци", да би представницима националних мањина било омогућено да се кандидују на изборима за Предсjедништво БиХ и Дом народа парламента БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *