Док Бакир одмара: Човић најављује Вучића у Сарајеву

Председник Србије Александар Вучић боравиће у службеној посети БиХ, 7. и 8. септембра, најавио је председавајући Председништва БиХ Драган Човић.

среда, август 16, 2017 / 13:17

„Председник Републике Србије Александар Вучић, на наш позив, у службеној посети БиХ 7. и 8. септембра 2017“, објавио је Човић на свом Твитер налогу.

Посета Сарајеву претходног председника Србије Томислава Николића је више пута била најављивана, али никада није реализована.

Човић је у понедељак рекао да би крајем августа или почетком септембра БиХ требало да посете председник Вучић и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, а да би се после могло разговарати и о трилатералном састанку.

„Сврха ових сусрета је да се БиХ, поново, на један позитиван начин стави у средиште њихових занимања, као и да се разговара о свим отвореним питањима од значаја за све три земље“, рекао је Човић у интервјуу за Вечерњи лист, издање за БиХ.

Он је тада оценио да посета Вучића БиХ има посебну тежину, јер се у претходном периоду јако дуго договарала и посета претходног председника Србије Николића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *