Договорено да НАТО командује нападима на Либију

ВАШИНГТОН – Замjеник савjетника Бијеле куће за националну безбједност Бен Роудс изјавио је синоћ да су амерички предсједник Барак Обама, фанцуски шеф државе Никола Саркози и британски премијер Дејвид Камерон постигли сагласност да НАТО треба да преузме кључну улогу у командној структури војне мисије у Либији. Они су размотрили суштински напредак који је пстигнут у […]

среда, март 23, 2011 / 08:38

ВАШИНГТОН – Замjеник савjетника Бијеле куће за националну безбједност Бен Роудс изјавио је синоћ да су амерички предсједник Барак Обама, фанцуски шеф државе Никола Саркози и британски премијер Дејвид Камерон постигли сагласност да НАТО треба да преузме кључну улогу у командној структури војне мисије у Либији.

Они су размотрили суштински напредак који је пстигнут у заустављању напредовања снага (Муамера) Гадафија на Бенгази, као и у успостављању зоне забране летења , рекао је Роудс, који прати Обаму на турнеји по Латинској Америци.

Како преносе амерички медији, три лидера су се, у телефонском разговору, такође, сложили да би НАТО требало да одигра кључну улогу у командној структури која се развија , додао је Роудс.

У Паризу је из кабинета Саркозија саопштено да су се САД и Француска сложиле о начину коришћења командних структура НАТО за подршку коалицији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *