Договорен мир у Либији: Подјела на зоне

Касно синоћ и рано јутрос су завршени преговори између пуковника Моамера ел Гадафија, представника побуњеника са истока земље, те међународних посредника; којим се окончавају ратна дејства у Либији. Према плану који је још увијек незваничан, Либија ће бити подијељена у четири окупационе зоне: Безоловни, Супер, Дизел и ТНГ; које ће у перспективи постати ентитети или […]

петак, април 1, 2011 / 09:56

Касно синоћ и рано јутрос су завршени преговори између пуковника Моамера ел Гадафија, представника побуњеника са истока земље, те међународних посредника; којим се окончавају ратна дејства у Либији.

Према плану који је још увијек незваничан, Либија ће бити подијељена у четири окупационе зоне: Безоловни, Супер, Дизел и ТНГ; које ће у перспективи постати ентитети или кантони.

– Узор за овакво рјешење проблема нашли смо у Дејтонском споразуму који је донио мир након три и по године рата у Дејтонској БиХ, а поготово смо идеју водиљу нашли у Прудском споразуму, који предвиђа четири територијалне јединице у БиХ. Учимо се на грешкама и нећемо допустити да се понови босанска трагедија у Либији, изјавио је неименовани званичник из делегације међународних посредника у преговорима.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *