Додјела садница на Мајевици

Начелник општине Лопаре Радо Савић и предсједник Удружења пољопривредника „Агромајевица“ Мирослав Илић потисали су данас уговоре са 46 воћара са подручја ове општине о додјели 27.000 садница шљиве. Савић је рекао да је општина Лопаре субвеционисала подјелу садница као подстицај развоју воћарства и за те намјене ће издвојити око 50.000 КМ. Он је истакао да […]

петак, новембар 11, 2011 / 19:13

Начелник општине Лопаре Радо Савић и предсједник Удружења пољопривредника „Агромајевица“ Мирослав Илић потисали су данас уговоре са 46 воћара са подручја ове општине о додјели 27.000 садница шљиве.

Савић је рекао да је општина Лопаре субвеционисала подјелу садница као подстицај развоју воћарства и за те намјене ће издвојити око 50.000 КМ.

Он је истакао да подржава пројекат "Подизања засада шљиве на Мајевици" и додао да воћарство треба да буде један од стратешких праваца развоја Лопара.

"Подјелом садница воћа општина Лопаре жели да подстакне развој воћарства, запосли становништво у сеоским подручјима и омогући им да кроз производњу воћа остваре додатни приход", рекао је Савић.

Субвенционисане саднице добило је 46 воћара који су испунили услове из јавног огласа, као што је 0,5 хектара најмања површина садње и адекватна припрема за садњу према упуствима Агенције за пружање стручних услуга у пољопривреди.

Укупна површина планирана за засад воћа је 32 хектара.

Из Удружења пољопривредника "Агромајевица" Лопаре најавили су подјелу субвенционисаних садница шљиве у јесењој сјетви током наредних неколико дана на три мјеста у општини Лопаре.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *