Додик: Задржати садашњу економку динамику

Циљ Републике Српске јесте да задржи садашњу економску динамику и социјално стање, изјавио је предсједник РС Милорад Додик. "То су основе да покушамо да се боримо против незапослености, да обезбиједимо неке инвестиције које ће побољшати наш бруто друштвени производ за који процјењујемо да ће у овој години бити око два одсто раста, што је веома […]

понедељак, новембар 7, 2011 / 20:17

Циљ Републике Српске јесте да задржи садашњу економску динамику и социјално стање, изјавио је предсједник РС Милорад Додик.

"То су основе да покушамо да се боримо против незапослености, да обезбиједимо неке инвестиције које ће побољшати наш бруто друштвени производ за који процјењујемо да ће у овој години бити око два одсто раста, што је веома важно", истакао је предсједник Српске.

Додик је новинарима након вечерашњих консултација са највишим званичницима Српске и представницима РС у заједничким институцијама БиХ о економској политици и економским кретањима у идућој години рекао да су ово само неке процјене раста БДП-а, јер још не постоје тачни подаци.

"Започели смо серију разговора са одговорним представницима. Чекају нас разговори Владе РС и Синдиката у наредних неколико дана и излазак пред Народну скупштину са нацртом економске политике и буџета за 2012. годину", рекао је Додик.

Он је навео да је циљ вечерашњих консултација да се прибаве информације о свему. "Након консултација са синдикатом и Удружењем послодаваца РС и другима могуће је тек у четвртак касно или у петак ујутро да причамо о томе шта смо одлучили", рекао је предсједник Српске.

"Ово су полазне основе и оне подразумијевају уважавање реалне ситуације. Реална ситуација у економији не може овдје да се посматра мимо онога што имамо у окружењу у коме имамо веома турбулентне ствари", додао је Додик.

Вечерашњем састанку присуствовали су предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић, предсједник Владе Александар Џомбић, министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Жељка Цвијановић, министар финансија Зоран Тегелтија, министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо, те предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић и министар цивилних послова БиХ Средоје Новић. 0 КОМЕНТАРА

 1. Континуитет, свака част, значи, остају нам најниже пензије и социјална давања у региону, гасе се и она малобројна предузећа која стварају нову вриједност, повлаштени у РС и даље неће плаћати порезе и доприносе, милиција и приватна обезбјеђења ће тјерати раднике из фирми……….а сваке хефте ће нам интелектуалац из Мркоњића поднијети приједлог новог задужења, да би се исплатила паразитка буџетска гамад, да би могли редовно да сервисирају кредите за шкодилаке и викендице, а остали нек сисају….да не лајем. Прекрасно, имате моју подршку…..агонија ником није донијела селамета, што прије дотакнемо дно, прије ћемо се од њега одгурнути.

 2. Bravo predsjedniče: CILJ rs JE DA ZADRŽI EKONOMSKU DINAMIKU I SOCIJALNO STANJE!!!!!!!
  kažem li ja vama da je njegov cilj potpuno uništenje RS.
  Bio je jasan i direktan. Ekonomska dinamika strmoglav’ce juri u ambis, socijalno stanje je takvo da je vladajuća hobotnica bogatija od ijednog šeika. Socijalno stanje: narod polumrtav ili mrtav.
  Cilj rs ( zločinačko udruženje snsd)je expresno uništenje svega što je ostalo od RS.

 3. Prije par minuta na TV-u snimak: Dodik daje izjavu, iza njega stoji Biljana Bokić u bundi.
  Sjećam se prvi put u TV-studio ušla je dok sam ja vodio (i uređivao) „Srpsku danas“. Kad je trebalo da sjede u voditeljsku stolicu skoro je vrištala: „Nemoooooj, Maarooo, seeestro miiilaaaaa“, otezala je, dok je Marica Lalović bukvalno vukla. Biljana je bila novinar/ka u pokušaju, bez novca, bez imena, loše obučena i kose obojene najjeftinijom farbom.
  Danas ona nosi bundu, sve na njoj „gori“, a ja već godinu dana u kuću nisam donio ni jedne KM.
  Naravno da bi ona/ni da takvo stanje vječno potraje, ali mogu li moja čeljad, može li moja kuća, mogu li ja to izdržati!

 4. Ех, гдје би нас све одвела прича о Биљани Бокић. Не кажем, било би ту разних пикантерија, али се ради о таквом смећу да би људи повраћали. Мени се лично гади о томе и коментарисати. А да гази преко мртвих види се из приложеног стања народа.

 5. Dobro jutro Mlađo!
  Ko to nije mrzitelj makar nečega, ili nekoga?
  Samo neko mrzi one koji njega ne mrze, neko mrzi one koji njega mrze , a neko mrzi svakoga pa i sebe samoga.
  Laže onaj ko kaže da ništa i nikoga ne mrze.
  Neko više, neko manje, neko ponekad, neko uvijek, ali niko barem na tren , krijući to uzalud i od drugoga i od samoga sebe

 6. НеЈма ништа успјешније од успјеха!
  Неуспјех редовно мрзи успјех!;)

  А она Марина јаран’ца отеже и дан данас, ено синоћ је отезала, ал сад има и ботокс, па оно отезање излази из нечега што најприје личи на крављу пи..у!:-o

 7. Neuspjeh kaže da je on uspjeh, uspjeh da je neuspjeh. I tako unedogled.Lijevo oko vidi bradavicu na lijevoj strani nosa, a desno kaže da laže jer je ono ne vidi. I tako od bespočetka do beskraja.
  Jednima je dan i kada je noć, drugima je noć i kada je dan….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *