Додик за укидање Јавног сервиса БиХ, и нови рачун за претплату

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да треба укинути Јавни РТВ сервис БиХ, а да до тада треба што прије донијети одлуку да ли ће грађани РС уплаћивати РТВ таксу на досадашњи рачун или ће то чинити на неки посебан рачун. Он је нагласио да је за РС примарно да функционише Радио-телевизија РС, а […]

уторак, децембар 13, 2011 / 16:59

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да треба укинути Јавни РТВ сервис БиХ, а да до тада треба што прије донијети одлуку да ли ће грађани РС уплаћивати РТВ таксу на досадашњи рачун или ће то чинити на неки посебан рачун.

Он је нагласио да је за РС примарно да функционише Радио-телевизија РС, а да је познато да већ дуже вријеме, неколико мјесеци чак и више од годину дана, постоји застој у наплати РТВ претплате и да се компензира тако што се значајна наплата врши у РС.

"Ми ћемо интервенисати у закону како бисмо промијенили начин уплате. РТВ БиХ је нежељена што се тиче РС, она је нама наметнута, она не представља објективан медиј. Она је у служби једне политике и једног града и ми уопште не осјећамо потребу да финансирамо нешто што није у нашем интересу и није наш сервис", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да РС не тражи политичко навијање за ову или ону опцију у РС него тражи објективно информисање, којег, како је рекао, није било свих ових година.

Додик је рекао да треба развијати и подржавати медије који су на комерцијалној основи преживјели тешка времена, а не "једног монструма који живи у Сарајеву".

"Питаћемо наше људе да ли желе да плаћају РТВ претплату или желе да се усмјере искључиво на нашу телевизију. Можда је концепт који треба примијенити – да се на простору РС прикупља РТВ претплата на један рачун, да 70 до 80 одсто тог новца иде на финансирање јавног медија, а да остало буде за подршку осталим медијима који су изложени тешким економским условима", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, РС је заинтересованија да опстану медији у РС него да опстане РТВ БиХ и да су то ствари о којима ће се размишљати у будућности.0 КОМЕНТАРА

 1. Јебе се грађанима и за РТРС и за РТВ БиХ! Треба укинути обадвије и не треба плаћати ни једну. Лажу и једни и други. Што се грађана тиче можете их и сравнити са земљом, који ће нам к***ц

 2. Хехехе..који је он его манијак, па то није нормално, објективни медиј?? а његова ртрс је као тај објективни медиј? Не желимо да се усмјеримо ни на „твоју телевизију“, мајмуне, можеш је угасити слободно, свакако ни слова информације тамо не прочитам, као и већина нас.

 3. Ја бих укинуо све три јавне куће тј. телевизије, свакако и не вриједе ничему, кад видим тв шоп на каналу државне телевизије дође ми да бјежим у Зимбабве. B-)
  Сервирају причу – за некога све, за сваког по нешто, а једино што ваља (по мени) је емисија на радију РС – Медаљони у времену али на жалост радио сигнал ми је очајан тако да не могу да је слушам.

 4. Ponovo citiram g.D.Simica:
  За његовог вакта, сваки је дневник почињао са Предсједник републике… нешто. Што је посебно на живце ишло онима који су видјели пребијене протестанте, а да тога ни мрве није било у етеру. И Слободан је, противно осјећањима Срба, и свим традицијама осим титоистичке, за државне симболе имао републички грб са петокраком, те химну којој се звиждало на утакмицама. Звучи ли ишта познато?

  Код нас донедавно, тешко је било наћи медиј који није билтен ОХР. Данас су ти исти брошуре СНСД. РТРС је изгледа неко ампутирао оно слово, по којем се разликује у оскудном плагирању, и вратио народну тв-кућу у 90те. Обзиром да и Милетова кћерка има радио-станицу, надати се још само да му супруга неће основати партију. То би већ биле перверзне подударности.

 5. Veliki je problem ako on stvarno misli da je istina ono što on kaže. Onda mu treba uputnica za beogradskog Lazu. Eto, bilo bi ponižavajuće strpati ga u one BL barake, no dati mu uputnicu, strpati i avion i pravac BG. Kud ide pita neka ide i tepsija! Kada nam je sve uzeo snosićemo troškove i njegovog liječenja.
  Jer, samo budala može da vjeruje o ovo što kaže. RTRS objektivna i narod joj vjeruje!!!!!!!
  Moj predsjedniče , jado naš prejadni, taman kad se ponadam da izgovoriš koju da je kol’ko- tol’ko normalna, lupneš ko , ma, Maxim je mila majka. Nego spremi se ti za Lazu.

 6. РТРС треба Републици Српској! Сваки Јавни сервис је у служби власти, РТРС није изузетак. НСРС бира Управни одбор који затим поставља генералног директора, РТРС је обавезна да подноси извјештаје о свом раду Народној скупштини… Дакле, нема независности. Ипак, рекох, то је карактеристика свих Јавних сервиса на нашем простору, и РТС, РТВ ЦГ, ФТВ, ХРТ можда мало „одудара“ од просјека, али и тамо знамо да постоје смјене сваки пут када неко галами више него што неки могу да поднесу.

  Према томе момци, ДОСТА о укидањима и прозивкама на тај начин. РТРС треба да постоји.

  Ја имам замјерке на њихов програм, али не живим у заблуди да ће као Јавни сервис некада постати политички независни. Неће.

  Г. предсједниче, обратићемо пажњу и пратити да ли је ово само изјава која прија народу или ћете ипак да урадите нешто конкретно. Грађани Републике Српске финансирају ФТВ и БХТ, 75% срдстава од РТВ таксе иде у Сарајево. То је понижавајућа ситуација. Посебно за породице погинулих чија се дјеца вријеђају на ФТВ, називају агресорима и сл. Вријеме је да се престане са тим!

 7. Ja se ne slažem predsjedniče sa Anjom. Više me boli laž RTRS-a, nego ostalih. Od njih nisam ni očekivao ništa bolje. Ali, RTRS je tvoja tv, a trebalo bi da je onih koji je plaćaju. Ona nije tv RS-a , već tvoje rs ,one koja nas pljačka, koja nam otima, koja nas zadužuje. Kada RTRS bude govorila o tome onda će biti tv RS. Nadam se da se to vrijeme neće zabaviti.
  FTV nas naziva agresorima, a plaćamo je i to je nepravda. No, i RTRS nas ne naziva opljačkanima, prevarenima, obespravljenima, stokom, žrtvama vlasti, ne govori o kriminalu tvom i onih pored tebe, ne govori o nepotizmu, o …, a plaćamo je i to je nepravda koju ne smijemo više da trpimo.

 8. Ма браво Ањице, значи НСРС поставља управни одбор за ртрс, а ми ћемо да га плаћамо? Па нека га они и плаћају, зашто бих ја плаћао оно у чему не учествујем или ти мислиш да има и један тамо нормалан посланик који заступа интресе нас обичних грађана-смртника, мислим нас са јефтином улазницом, не оне власнике тржних центара, бензинских пумпи, грађевинске аждаје и сличне „грађанске“ групације од широког материјалистичког интереса? Нек сервис ртрс-а плаћа додик и власт из свог џепа или буџета до тада у мој новчаник нек не завлаче прљаве шапе.

 9. kako niko da odgovori ovom glupanu da laze. RTRS dobiva 25% ukupno naplacene pretplate. Od Bosnjaka se zbog njihovog veceg broja za trecinu naplati vise pretplate nego u RS. Iz toga prozilazi da vise Bosnjaci finansiraju RTRS, nego Srbi Federalnu TV.

 10. Зар ви нисте сви изгинули у граЏанском рату?
  Зато те и питам, ко те то слага да педерација има више становника од РС? РС има око 30% становника више од федерације. То ће и попис показати.

 11. Ми ВОЛИМО да слушамо додине медије више него злајине. Па ваљда вам то тамо преко тарабе не треба цртати.
  А додини медији кажу да је наплата РТВ таксе у РС 90% а у Педерацији око 25%!:-o
  Па кад саберемо те што не плаћају своју зелену телевизију, плус број зелених табута „геноцидног“ типа, па ондак муслиманско скривање од пописа становника… Јебига, није ни чудо што се мало збунимо вашим неухватљивим бројем и демографијом…B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *