Додик: ВРС израз воље српског народа у БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да подржава право бораца и грађана Српске да изразе став поводом хапшења генерала Ратка Младића и изразио увјерење да ће сва окупљања протећи мирно и достојанствено, без најмањег инцидента. "Војска РС представљала је израз воље српског народа у БиХ за опстанком и одбраном својих огњишта и права. […]

понедељак, мај 30, 2011 / 18:14

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да подржава право бораца и грађана Српске да изразе став поводом хапшења генерала Ратка Младића и изразио увјерење да ће сва окупљања протећи мирно и достојанствено, без најмањег инцидента.

"Војска РС представљала је израз воље српског народа у БиХ за опстанком и одбраном својих огњишта и права. Као предсједник РС, увијек ћу и на сваком мјесту чувати углед и достојанство Војске РС, као часне војне формације од највећег значаја за очување српског народа у БиХ за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата", навео је Додик у писаној изјави медијима.

Предсједник Српске је подсјетио на познати и досљедан став да свако ко је одговоран за ратне злочине мора пред судом да одговара и на тај начин докаже личну невиност или кривицу и одбацио сваки покушај наметања колективне кривице.

"Поносни смо на Војску РС и тековине њене часне борбе за слободу и равноправност српског народа. Умјесто што у Сарајеву ликују због хапшења Ратка Младића било би много примјереније да дају одговор на бројна звјерства над Србима за која нико није одговарао, а чије протагонисте бошњачки политичари третирају као најзаслужније грађане", поручио је Додик.

Он је истакао да ће РС, у складу са Закључком Народне скупштине РС, формирати фонд за пружање правне помоћи лицима која су оптужена пред Хашким судом, а од Владе РС тражити да хитно обави неопходне процедуре како би се тај фонд формирао и почео са радом, наводи се у писаној изјави предсједника РС.0 КОМЕНТАРА

 1. Нећемо причу, саопштења… хоћемо дјела! Формирање тима за одбрану састављеног од правних стручњака из земље и иностранства, хоћемо да се обезбиједе средства и подршка генералу на сваки могући начин!

 2. Чуј овог демагога, а шта ћемо са твојом честитком борису тадићу на добро обављеном послу хапшења нашег Ђенерала??

  Зашто не тражиш да се Ђенерал смјеста пусти на слободу, болестан је човјек, треба му клиника, а не западњачка инквизиција детерминисана хашким трибуналом??

  Шта си ти предузео, да ти протести буду достојанствени, хоћеш ти бити достојанствен па стати на чело протеста и прозвати издајице из редова нашег народа именом и презименом??

  Покриј се ушима, лоповчино…

 3. Povuci čestitku upućenu tadiću, ronhilmajstore.
  Zakazao si referendum i povukao.
  Čestitao si tadiću , e sad, i POVUCI TO !
  Nego, u kojem ti ono bataljonu VRS bijaše?
  DA, u ronhil brigadi si bio.Sramoto i ljudska, i svoga naroda.

 4. @bake

  Чијој памети? И да „дођемо памети“ шта ће се то промјенити? Ја ћу се одрећи Српске? Заволити Босну и Херцеговину какву ви замишљате?
  Више гледај своју авлију, а мање комшијину и свима ће нам бити боље.

 5. Акција!!! Доста приче по новинама и медијима, АКЦИЈА!!! Одмах да се почне са спремањем одбране за онога ко је нас одбранио!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *