Додик: ВРС имала историјску улогу у одбрани српског народа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на централној прослави Видовдана у Бијељини да је Војска Републике Српске имала несумњиву историјску улогу у одбрани српског народа, вјере и традиције у тренуцима распада бивше Југославије, и да то никада неће бити избрисано из сјећања српског народа. "Неки су хтјели да Војску Републике Српске укину или интегришу […]

петак, јун 28, 2013 / 12:21

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на централној прослави Видовдана у Бијељини да је Војска Републике Српске имала несумњиву историјску улогу у одбрани српског народа, вјере и традиције у тренуцима распада бивше Југославије, и да то никада неће бити избрисано из сјећања српског народа.

"Неки су хтјели да Војску Републике Српске укину или интегришу у веће системе како би што прије избрисали из памћења српског народа њена славна постигнућа из отаџбинских ратова, али овај дан и начин на који данас обиљежавамо сјећање на српску војску и слава коју славимо говори о томе да чувамо све што је Војска Републике Српске и што је српски народ баштинио", рекао је Додик.

Предсједник Републике је нагласио да без Војске Републике Српске несумњиво не би било ни Српске и да је у том погледу српска војска остварила важну историјску, политичку и друштвену улогу.

"Сада се и из изјава судија у Хагу јасно види да је било неоправдано прогањање српских официра, да је оно политички мотивисано од оних који су већ написали историју", рекао је Додик.

Предсједник Српске честитао је славу Борачкој организацији Републике Српске и припадницима Трећег пјешадијског Република Српска пука који је саставни дио Оружаних снага БиХ и који наставља да баштини традицију Војске Српске.

Обиљежавање крсне славе Војске Републике Српске, чију херојску традицију баштини Трећи пјешадијски Република Српска пук, одржано је у манастиру Свете Петке у Бијељини.0 КОМЕНТАРА

 1. Proslava je održana i na isturenom komandnom mjestu u Hagu gdje se nalazi na neplaćenom odsustvu čitav vojni i politički vrh tzv. RS.
  Dodo je od njih bio malo pametniji i u to vrijeme bavio se uzgojem jabuka i pomalo švercom, a sada im šalje želje i pozdrave sa slobodeB-)

 2. „Сада се и из изјава судија у Хагу јасно види да је било неоправдано прогањање српских официра, да је оно политички мотивисано од оних који су већ написали историју“, рекао је Додик.

  Фуууј дезертерчино!!! Ти си их први почео испоручивати Хагу!

 3. Ama tačno , sve što reče, TAČNO, POTPISUJEM, al pitanje tzv predsednik

  A gde ti bijaše i u kojoj ti vojsci bijaše kad se brani srbski narod i stvara RS, gde

 4. Додик: ВРС имала историјску улогу у одбрани српског народа

  A ti nisi imao nikakvu, dok se ginulo ti se uglavnom krio po misijim rupama, beogradskim.A danas si ti ko bajagi nekakav cuvar. Fuj Mile odvratan si…

 5. У свим извештајима са данашње „прославе“ дана ВРС,у интервјуима, ниђе ни трага ни од једног борца,инвалида, официра, команданта, генерала.

  Само „бригадир пуковније“ који више личи на неког сеоског ватрогасца,и један од симбола шверца и ратног профитерства, а каже се прешједник.

 6. Kurva o poštenju, ekrem o vojsci….
  Danas ekrem i emir , i ostala bagra okupiše se u Haračgradu.
  Bože mili, šta nam radi gad. Ali,uzdam se u Onoga gore, uzdam se u onu :Ko se zadnji smije, najsladje se smije.Izdobrati mu neće otimanje od sviju redom: i bolesnih i zdravih, staroga i mladoga,živog i mrtvog, rodjenog i još nerodjenog…
  Okupio šljam ljudski i kesi se, ludjak i luda dvorska.Sjeme mu se zatralo šta od nas uradi, uradi nam više štete nego dosada svi neprijatelji naši zajedno.

 7. А екрем је имао улогу да са безбједне даљине прати развој догађаја на терену, цијене нафте и цигарета, па онда мало тв дневника да ли падају гранате по коридору и кад је највећа гужва да тад непримјетно уфура који шлепер цигарета за даљу дистрибуцију!

 8. Mada nisam imao namjeru komentarisati ovaj tekst,promenio sam mišljenje jer sam saznao da je na VMA u Beogradu preminuo general Slavko Lisica.Bio je veliki čovjek,vojskovođa i veliki patriota.Neka mu je vječna slava i hvala generale za sve što ste učinili za Srpski narod.Ovi koji veličaju ulogu VRS a nisu ni bili u njenom sastavu ne vrede ni da se spomenu.

 9. Не могу са вјерујем. Страшпно.

  Хвала генералу Лисици за заслуге у рату и одбрани српског народа, а лично му хвала и јер ме је много пута насмијао до суза својим сјајним смислом за хумор који је веома примијетан и у књигама којима тема није нимало ведра.

 10. Урекао га онај мр љигги, стално га је помињао и од учесталог штуцања човјеку позлило!

  Нешто нисам имао никад симпатије према генералској новој комунистичкој партији Покрет за Југославију, кадијевић-аџић и њиховим циљевима, остаци удбе и остали антисрпски елементи су били предоминантни за ту партију и те људе који су је чинили!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *