Додик: Уставни суд БиХ је политички суд

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Уставни суд БиХ политички суд, који је одавно изгубио легитимитет за било какве правичне одлуке. Поводом одлуке Уставног суда БиХ о поништавању одредаба Закона о држављанству БиХ, Додик је рекао Срни да одлука о томе представља упорна настојања Бошњака да преко овог суда остваре тај […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 07:10

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Уставни суд БиХ политички суд, који је одавно изгубио легитимитет за било какве правичне одлуке.

Поводом одлуке Уставног суда БиХ о поништавању одредаба Закона о држављанству БиХ, Додик је рекао Срни да одлука о томе представља упорна настојања Бошњака да преко овог суда остваре тај циљ.

"То се, наравно, никако не може провести, јер није у складу са конвенцијама. Показује се да је Уставни суд БиХ политички суд и да покушава да креира Устав“, рекао је Додик.

Он је додао да је Уставни суд одавно делегитимисано мјесто за било какве правичне одлуке, те да га се такве одлуке уопште не дотичу.

Уставни суд БиХ поништио је одредбе Закона о држављанству БиХ према којим су се грађани БиХ који живе у другим државама, а са којима БиХ нема потписане билатералне уговоре, морали одрећи једног од држављанстава.

Захтјев за преиспитивањем ових одредаба закона упутио је предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *