Додик: Укидамо суспензије машиновођама али се одговорност у ЖРС мора утврдити

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је синоћ да је дао налог да се укину суспензије машиновођама „Жељезница РС“, како би могли да дођу на посао. "Одговорност за насталу штету у привреди Српске мора да се утврди код управе предузећа, руководства или свих машиновођа и синдиката, и нико не може да буде амнестиран", рекао је […]

четвртак, новембар 10, 2011 / 09:34

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је синоћ да је дао налог да се укину суспензије машиновођама „Жељезница РС“, како би могли да дођу на посао.

"Одговорност за насталу штету у привреди Српске мора да се утврди код управе предузећа, руководства или свих машиновођа и синдиката, и нико не може да буде амнестиран", рекао је Додик новинарима у хотелу "Калдера" код Лакташа, коментаришући данашњи прекид штрајка машиновођа.

Додик је најавио да ће након отпочињања рада машиновођа разговарати са представницима Владе РС,пословодством предузећа, машиновођама и синдикатом "Жељезница РС", те договорити шта је то што "Жељезнице" ставља у позицију здравог и конкурентог предузећа.

"Крајње је вријеме да се на овај начин прекине условљавати власт РС, у погледу захтијева, јер је видљиво да то не може и није дало резултата. Може проћи само договор, којег подржавам, али сви морамо да радимо и обављамо своје послове", закључио је Додик и додао да би до састанка могло доћи наредне седмице, уколико машиновође прекину штрајк и почну да раде.

На питање када је могућ наставак консултација највиших званичника РС о Нацрту Економске политике и буџету РС за 2012. годину, предсједник Републике је рекао да би такав састанак могао бити одржан сутра навече.

"У петак ујутро Нацрт Економске политике и буџета РС за идућу годину биће већ упућени у Народну скупштину РС", најавио је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Нисмо још тунгузија, али нам је предсједник доведен из неке тунгузије…:(

  еееии.. и кажем ја вам’ ‘оћ’те референдум или отказ..еее..у пуном капацитету..еее…:P

 2. Glavni i odgovorni krivac za propast RS si ti. Držati za direktora onoga pjanduru i kockara je grijrh pored toliko djece sa fakultetom na biroima. Usput, upitaj ko je otuđio ono skladište željezničko na stanici,ko raspolaže sa njim kao da mu je očevina. Još od rata sve do danas. Pitaj za lokal Soko u strogom centru grada, vlasništvo ŽRS, ko ga koristi, kome željeznica 20 god plaća struju i grijanje…

 3. Ово је да не повјерујеш. Ко је овај човјек, људи ма ко је овај човјек, да ли је ово сценарио из неког хорор филма или је ово брод лудака са капетаном као највећим. Психопата води државу. Само се питам докле ће ово ићи.

 4. А није тешко претпоставити гдје ће нас то одвести све скупа, кад тзв мозак тог лика продуктује конструкције које послије дијели са нама..као ми из РС, па подривање привреде РС,..лебац ти крвави, ако шачица машиновођа подрива привреду РС коју черече његови зумбули од Требиња и игумана гришке па до чоловића на Романији, рајка дукића и краљевића из Власенице и Милића, бобара од Семберије, павића из Приједора, све јад до јада..до Јелшинграда и Медицинске електронике…ма пиши пропало и затвори ову књигу хроника једне пропасти за сва времена.

 5. Предсједник је изгледа преко стотина плакаташа натоварених на леђа ЖРС-а остварио већину у радничком савјету, па може доносити одлуке у име фирме, то ми дјелује мање болесно, него да мислим да се вођа брине и о томе има ли лимуна у кафе кухињи у Дестилацији Теслић.
  Црна Гора је за нас симбол демократије.

 6. додо показа још једном да му нико неможе ништа, пиша по коме год хоће, свака част како натегну ове жељезничаре.
  Што се тиче жељезница па он је одобрио да се прими око 600 радника пред прошле изборе, под условом да гласају за бившег посланика који је сада посраник у скупштини, миле мајсторе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *