Додик: У Сарајеву глуме бегове, а уствари су џепароши

Предсједник Републике Српске Милорад Додик каже да, понекад, политику из Сарајева доживљава као џепарошку, која на сваком кораку поткрада оно што припада Српској, и поручује да Срби и Хрвати неће никада више ићи у Сарајево да се поклањају и додворавају појединим беговима. "Ту су приходи од индиректних пореза, јер од оснивања УИО увијек је Федерација […]

петак, децембар 23, 2011 / 20:23

Предсједник Републике Српске Милорад Додик каже да, понекад, политику из Сарајева доживљава као џепарошку, која на сваком кораку поткрада оно што припада Српској, и поручује да Срби и Хрвати неће никада више ићи у Сарајево да се поклањају и додворавају појединим беговима.

"Ту су приходи од индиректних пореза, јер од оснивања УИО увијек је Федерација та којој се дозначи више новца науштрб Републике Српске и онда се мјесецима и годинама одуговлачи са поравнањем. Шта је то него крађа, и онда када кажем `доста` и тражим посебан рачун за Републику Српску они кажу: `Ено га, Додик руши државу`" – објашњава предсједник Српске.

Он упозорава да БиХ руше они који "краду од Републике Српске" и који "неће да прихвате више од 20 000 пензионера који су пензију зарадили у Федерацији".

"Сада ме оптужују да рушим Јавни сервис, јер тражимо политику чистих рачуна. Рарио-телевизија Републике Српске (РТ РС) прикупи више претплате него Федерална телевизија, а имамо скоро дупло мање становника. Како је то могуће? Узму наш новац и још нас медијски тероришу тим нашим новцем" – истиче Додик и додаје да је "нормално да ћемо наћи начина да новац за претплату остане у Републици Српској, па ћемо њиме даље да развијамо РТ РС и помажемо и остале медије у овој економској кризи".

"Нећемо дозволити да нам узимају новац и још да се од нас праве грађани другог реда и фашисти. То више не иде!" – поручио је предсједник Српске у интервјуу "Независним новинама".

Додик је упозорио на "ароганцију и потпуно нескривену жељу за доминацијом над Србима и Хрватима само зато што су Бошњаци најбројнији народ". "У Сарајеву рачунају – ако Бошњака има 50 одсто, онда имају право на 50 одсто власти. Е, то немају, то не пише у `Дејтону`, већ имају право на потпуно једнак, равноправан дио са Србима и Хрватима. То су темељи на којима почива ова земља. Уколико се они поткопају, и земља постаје упитна" – објашњава Додик.

Према његовим ријечима, ако неко мисли да може рећи да је БиХ трајна категорија, а Република Српска привремена, онда не може очекивати други одговор осим да је – Република Српска трајан, а БиХ привремен аранжман. "Ту нема нити ће бити дилеме док сам ја предсједник Републике и док сам на челу најјаче странке" – рекао је Додик.

Предсједник Српске оцјењује да је "шизофрена политика међународне заједнице када каже да је одговорност на локалним лидерима и да они треба да се договоре, а овдје је инсталирала механизам који ради све да до договора не дође". "Имао је ОХР у прошлости и добрих и лоших поступака, али ако ова земља мисли да нађе свој унутрашњи консензус и договор, онда јој ОХР више не треба" – напоменуо је он.

Додик је одбацио тврдње да Република Српска може бити излована због своје политике и истакао да је Српска коначно призната као фактор у БиХ, у региону и ЕУ.

"Погледајте само посљедње изјаве и похвале за озбиљан рад Републике Српске и њене владе. Коначно је схваћено да ми нисмо овдје нека обезглављена, неартикулисана руља, којој се може наређивати и продавати све и свашта. Ми тачно знамо гдје и у којем оквиру живимо, разумијемо у потпуности европску легаслативу и у складу тим радимо и добијамо и поштовање и признања" – поручио је Додик.

Предсједник Српске наглашава да је годинама провођен медијски терор над кључним људима Републике Српске и готово свим јавним личностима, почевши од Федералне ТВ, преко принтаних медија до портала у Сарајеву.

"Готово да нема медија који се није иживљавао нада мном и мојом породицом, конструисали су приче о криминалу, пљачки, а мене и бројне јавне личности називале фашистима, све са јасном политичком позадином и јасном политичком поруком" – навео је Додик и поручио да је "спреман да се бори свим демократским средствима против такве политике и квалификација да су сви Срби злочинци и криминалци, да је Република Српска геноцидна и криминална творевина".0 КОМЕНТАРА

 1. Republika Srpska nije niti će biti genocidna, ali ova vlast RS jeste za svoj narod i kriminalna, i genocidna, i zločinačka.
  Da li su priče o kriminalu iskonstruisane to ti najbolje znaš. A, i mi na svojoj koži. Sve se vraća sa kamatama, samo , nažalost što se to vraća na onome koji nije ni kriv ni dužan što mu je deda bio monstrum.
  U, džepovima našim ima samo pokoji fenining, ili nema ni to. Nisu došli begovi iz SA i odžeparili nas . Bogami, predsjedniče ti to uradi.

 2. Prijedore, Dodik ne moze biti gori po nas od sarajevske gospode i nemojmo tu cinjenicu zapostavljati. Dodik nije savrsen i ja mu stosta zamjeram ali ovdje mu je gotovo svaka rijec na mjestu. Mozes misliti sta bi nam tek radili kad bi bilo po njihovom, i da su svoje paklene planove ostvarili. A njihov najveci problem je sto im je neko obecao da ce biti po njihovom a to se jos nije realizovalo pa su poceli da kriziraju ko narkomani. Samo sto ne kazu „dajte zapadnjaci uspostavite nam vise dzamahiriju“ ne mozemo vise cekati. Rade i protiv vlasite drzave i naroda samo da bi okrivili Dodika i Srbe. Oni da su znali da ce se stvari ovako odvijati nastavili bi rat i nikada ne bi potpisali nikakav mirovni sporazum.

 3. maxone, Nije savršen? Pa on nije nikakav! Mogu zamisliti šta bi nam radili, ali zahvaljujući borcima nisu uspjeli. A, šta bi bilo sa nama po milu? Da nije bilo junaka , maxone, a ne njega i ovih koji su sada bogatiji od engleske kraljice.ON treba da se okrene svome narodu da mu narod ne živi kao u Etopiji i tako će njih više iskrizirati. Pljunuo je i na borce, i na invalide, i na radnike, i na hiljade mladih bez posla. Ko je odgovarao za kriminal? Gdje su pare iz budžeta? Ko nas zaduži?
  Što ti ne radiš u vladi, šta mu radi tamo kćerka? Dodik nije RS, niti je to ijedan pojedinac! Okriviti Dodika , ne znači okriviti Srbe. Više me boli kada me moj pljačka, nego tuđin. A, ovaj to radi svirepo i sistematski. U džeparenju nema njemu premca niti u SA, niti u bijelom svijetu.

 4. „Додик Церићу: Оснуј партију ако ти је до политике
  „Додик поново предлаже закон о геноциду над Јерменима“
  „Додик: У Сарајеву глуме бегове, а уствари су џепароши“
  „У политици ништа није случајно. Шта год да се деси, можете се кладити да је тако планирано“ Ф.Д.Рузвелт

 5. Prijedore, ja tebe potpuno razumijem ali bojim se da nemamo mnogo izbora. U Sarajevu bi jedva docekali da se dignemo na revoluciju i skinemo Dodika, a onda bi oni iskoristili pravi trenutak za svoje planove. Ogromni su pritisci i iz vana po raznim pitanjima. U svakom slucaju kada na vagu stavim Dodika kao jedno zlo i Sarajevske likove kao drugo zlo, opet dodje da je Dodik manje zlo.

 6. Maxon,
  Zlo je zlo, bilo manje ili veće. Oba grizu i ne dozvoljavaju da se živi. Zašto i mi moramo da imamo zlo među nama? Kod toliko pametnih, obrazovanih ljudi, poštenih , negramzivih, i nada sve patriota zar moramo tapšati zlu. Svaki dan nam je gore, korakom grabimo kraju? A, to , kako kažeš manje zlo , nas kandžija prema tom cilju. Sirotani žive u daščari bez poda, miševi sa njima, a samo zato što otac nema posla.Koliko je takvih, a djeca bandita po bijelom svijetu sa našim milionima .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *