Додик: Треба нам механизам за мирно раздруживање

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би у Уставу БиХ требало да буде уграђен механизам утврђивања процедура за мирно раздуживање у Босни и Херцеговини. „То би подразумевало да конститутивни народи на простору на којем живе, односно ентитет, може да спроведе референдум о томе и да на бази тог референдума уђе у разговоре с […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 21:08

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би у Уставу БиХ требало да буде уграђен механизам утврђивања процедура за мирно раздуживање у Босни и Херцеговини.

„То би подразумевало да конститутивни народи на простору на којем живе, односно ентитет, може да спроведе референдум о томе и да на бази тог референдума уђе у разговоре с другима у БиХ и постигне споразум”, казао је Додик за РТРС.

Он је исту идеју изнео и на јучерашњем састанку на скупу у италијанском граду Каденабиа, који је организовала њемачка Фондација Конрад Аденауер.

На том скупу разговарало се о усаглашености Устава БиХ са стандардима ЕУ.

Коментаришући тврдње да не постоји „мирни разлаз”, Додик је казао да се заборавља мирни распад СССР-а, као и Чехословачке.

Предсједник РС даље је рекао да у процесу европских интеграција ЕУ „нема проблема с децентрализованом БиХ”, додајући да Европа неће наметати своје моделе, јер је то ствар договора домаћих политичара.

„Ранија представа о томе да је за све што је везано за европски пут потребно оснивање нових органа на нивоу БиХ је сахрањена”, истакао је Додик.

Он је поновио да Српска није заинтересована за радикалније уставне промјене у БиХ, поручујући да промјене Устава БиХ могу бити само у корист јачања ентитета. 0 КОМЕНТАРА

 1. Moronu nad morončinama, pa jesi li imao priliku da organizuješ referendum – jesi, pa šta si napravio bijedo jedna – ništa!
  Za tebe je kolac ništa, tebe treba nabiti na ražanj ko vola, konjino jedna neotesana.
  Evo ti prilike – uskoro, vrlo brzo najavlju krah evra, propast evro-zone, samim tim i neviđeno sranje bi se moglo desiti u BiH, a ti se potrudi da učiniš sve da, ako se to desi, sranje bude još i veće. Navodno, mogli bismo ostati bez domaće valute u toj situaciji – i eto sjajne prilike za tebe junačino, da u vanrednim okolnostima prigrliš srbijanski dinar i uvedeš ga u platni promet svoje kneževine ako imaš muda, a poslije bi se situacija u smjeru otcjepljenja razvijala sama po sebi…
  Ali, za takav poduhvat treba biti mudonja a ne pičkica kao što si ti 😛

 2. Priprema za treći entitet. Njemački i vatiknski ručni rad. Kočijaš dobio zadatak da viče :hooooruk! Kako fašisti žele Srbima dobro vidimo na Kosmetu. Mogli bismo ostati kratkih rukava. Teritorijalna prekompozicija BiH za nas nije dobra.Cilj fašista je na nestanemo i mi i naša teritorija. Ekonomski nas više nema, počinje druga faza našega nestanka.
  „Veliki su tako rekli i kraj priče. Tačka.“

 3. е јбг рђавом к.рцу и длаке сметају, додику увијек нешто треба, увијек нешто фали..али зато код њега глупости на претек.

  Хех..ма није то далеко од памети kvazimodo тај твој ком. у случају пропасти евра, свакако да ће моћније економије попут Њемачке у свој систем вратити дојч марку и њихов капитал ће бити заштићен и спашен, а наша конвертована валута ће сигурно ићи обрнутим смјером, ако је коштала пола евра, безврједни евро би могао да се мјења за десет неких других ка-емова, донги,.. или ко зна коју ће валуту да смисле мудријаши, свако ко има папирнатих евра потенцијална је жртва околности..

 4. ОН је казао, ОН је коментарисао, ОН сматра, ОН је поновио…дави се у својим увозним жвакама, даће му једну сутра и Борис, али још увјек трпа у џепове и у муци гуши и тамани и народ и РС, па и шире!

 5. Uuuu, jebena ova nova briselska faza koja se sprema za BiH – načuh nešto večeras na BN-u u onoj emisiji nješto crno nješto bijelo. Moglo bi biti gadnih pretumbavanja i uzduž i poprijeko uskoro. Kao što rekoh načuh, pa bih volio da urednik prikupi više informacija o tome i pljasira ih na portalu. :-o:D

 6. Ма јасна је Бриселска фаза само саберите два и два. Прво Миле треба да направи пичвајз који описује „квазимодо“ и све је тако. А онда након општег срања иде Бриселска варијанта Дејтона коју воде Њемци. А у ком правцу то иде ваљда је свакоме јасно. Миле је то већ био прихватио у Пруду.

 7. jahač,
  živ je tešnjak
  umro nije…
  …a nije se ni poružnio.

  Nego, ne brini.
  Sve dok su neprijatelji nesložni pa srpskim nacionalistima ne odgovara treći entitet, a hrvatskim ne odgovara otcjepljenje Srpske nama je potaman.

 8. elep1,

  ko pjeva zlo,
  ne misli

  Nisam se dovukao već se samo javih jer me čoek pozva.
  Ne planiram se ovdje zadržavati, barem dok administratori ne regulišu jezik mržnje i pljuvačinu koja se nakupila među komentarima na ovim stranicama.

  Pozdrav

 9. tešnjak,
  😀
  а можда си баш ти тај потребни механизам за мирно раздруживање, патентирај то обогатићеш се код овог са горње слике, немој да се злопати оволико…

 10. tešnjak, 30.11.2011. 12:01:08

  Харуне, па што уопште завирујеш? Што се јављаш и шта те бриге шта ови ође пишу па још „језиком мржње“???
  Зар је могуће да на БеХа тржишту интернет блебетаоница неЈма још понека са „језиком мржње“ ,ал’на „бошњачком“???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *