Додик Тихићу: Функције се не дијеле по попису \’91.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је приједлог предсједника Странке демократске акције Сулејмана Тихића о расподјели функција на државном нивоу према попису из 1991. године атак који предвиђа да се направи нова политичка пракса и политичка структура у Босни и Херцеговини. Он је рекао новинарима у Бањој Луци, након радно-консултативног састанка с […]

недеља, новембар 6, 2011 / 20:04

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је приједлог предсједника Странке демократске акције Сулејмана Тихића о расподјели функција на државном нивоу према попису из 1991. године атак који предвиђа да се направи нова политичка пракса и политичка структура у Босни и Херцеговини.

Он је рекао новинарима у Бањој Луци, након радно-консултативног састанка с највишим функционерима РС и представницима РС у заједничким органима у БиХ, да није оптимистичан када је ријеч о БиХ која је "традиционално заглављена у неучинковитост".

Све што можете видјети, од Тихићевог приједлога, па до опструкција у формирању Вијећа министара који долазе из Федерације БиХ и бошњачке структуре и немогућности да се усвоји реално могућ буџет, јесте атак да се направи једна нова политичка пракса и политичка структура, рекао је Додик.

Он је истакао да Српска јасно стоји на страни Дејтонског концепта БиХ који, како је рекао, нигдје не предвиђа попис из 1991. године јер је то “нешто што је некад неко изнио као тезу и флоскулу под притиском странаца да би се удовољило бошњачкој политичкој структури“.

Додик је рекао да је могуће да се разговара о задњем попису, а не попису из 1991. године јер тај попис није овјерен, а био је узрок и разлог за неспоразум и политичке сукобе који су се дешавали након њега.

Он је рекао да БиХ може да егзистира само као сложена држава дејтонског карактера у којој се поштује процедура и чињеница да постоје ентитети и три конститутивна народа, те је додао да се то не поштује и због тога се појављују застоји.

"Можда ће се формирати Вијеће министара, али оно опет неће дати никаква рјешења јер ће бити заглављено у базични политички проблем БиХ", рекао је Додик и додао да је велики оптимиста када је ријеч о Српској, али да за БиХ нема никакав оптимизам. 0 КОМЕНТАРА

  1. Коначно се и Додик сјетио да повуче причу о попису из 1991. Не знам само што су онда министарства тако расподијељена у Влади РС и што не покаже одмах да то не може тако па ће изабрати људе по способности, а не по националном кључу?

  2. A, RS k’o biva s tobom nije zaglavljena ne u neučinkovitost, već u nestajanje?
    Ovaj tihić je neprijatelj Srba, bio i ostao. Takav mu je bio i babo, takav i dido, i svako njegov. Ali, ti predsjedniče šta uradi od svoga naroda to nije uradio do sada niko od naših najvećih neprijatelja. Poslije svakoga rata smo se uzdizali kao feniks i nastavljali da živimo. Toliko godina poslije ovoga rata, u kojem si ti bio deserter i švercer, crnoberzijanac i kukavica ljudska, Srbi nestaju, Srbi nežive život.Oni su živi mrtvaci, ili u najboljem slučaju Srbi su poluživi. Naravno, tvojom zaslugom. Sramoto ljudska i srpska!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *