Додик: Смијенићемо Лагумџију у другом кругу гласања

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да ће министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Златко Лагумџија бити смијењен у другом кругу гласања у парламенту БиХ. "Лагумџија ће бити смијењен тек у другом кругу гласања у парламенту БиХ због гласова неких бошњачких посланика", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.   Смјену Златка Лагумџије затражиле су […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 14:02

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да ће министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Златко Лагумџија бити смијењен у другом кругу гласања у парламенту БиХ.

"Лагумџија ће бити смијењен тек у другом кругу гласања у парламенту БиХ због гласова неких бошњачких посланика", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.
 
Смјену Златка Лагумџије затражиле су политичке странке из Републике Српске, незадовољне његовом одлуком да, без сагласности Предсједништва БиХ, представнику БиХ при УН крајем јула изда инструкцију да гласа за резолуцију о Сирији.
 
Евентуалну одлуку о смјени Лагумџије мора да потврди и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.
 

Трошкови који се издвајају за војску могли би да покрију све дефиците у држави

 
"Демилитаризована БиХ нема препреку да буде члан НАТО-а. Трошкови за војску су далеко већи од раније предвиђених и могли би да покрију све дефиците у БиХ, Федерацији БиХ и Републици Српској", рекао је Додик.

Он сматра да се овом питању треба приступити веома рационално и отворено.

"То је наша идеја од 2000. године и мислим да је то најбоље за БиХ", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Министарство одбране БиХ, које годишње троши више од 300 милиона КМ, институција је у којој ревизори из године у годину уочавају расипништво, кршење процедура о јавним набавкама, недостатак интерних контрола.

Ово министарство добило је негативно ревизорско мишљење за пословање у 2011. години, а ревизори су навели да су пробили буџет предвиђен за плате, нису имали ефикасну контролу и њихови финансијски извјештаји не приказују фер и истинито стање имовине и пословања.

 0 КОМЕНТАРА

  1. KO LAZE, TAJ KRADE!
    KO KRADE I LAZE , PRESJEDNIK JE REPUBLIKE SRPSKE!1!!
    DAJEM NA ZNANJE !!!!!
    DA SE ODRICEM SVOGA DIJELA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE, POSTO JE DOTICNI TIP, I PREMIJER, I VLADA, I MINISTRI, I SKUPSTINA , I TUZILAC, I SUDIJA, I SINDIKAT, I BORS, I POP I VLADIKA,I KUPAC I PRODAVAC NASE REPUBLIKE… DAJEM NA ZNANJE DA SE ODRICEM OVAKVE rs SVE DOK JE DOTICNI NA MJESTU GDJE SRAMOTI MENE. NECU VISE DA SE STIDIM I CRVENIM ZBOG NJEGA TAKVOGA, NE MOGU DA NADJEM RIJECI S KOJIMA BI SE OPRAVDAO SAMOM SEBI, DJECI SVOJOJ, I DJECI NJIHOVE DJECE STO SAM NISAM NISTA URADIO DA IH SPASIM SRAMOTE I ZLA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *