Додик: Ротација и национални баланс – за легитимну власт

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Бањој Луци да формирање власти у Федерацији БиХ неће директно утицати на формирање власти на нивоу БиХ – за шта је неопходно поштовање принципа ротације и националног баланса.  Додик је новинарима рекао да ће странке из Српске наставити "са политиком уједињеног наступа" у погледу формирања власти на […]

петак, март 18, 2011 / 18:48

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Бањој Луци да формирање власти у Федерацији БиХ неће директно утицати на формирање власти на нивоу БиХ – за шта је неопходно поштовање принципа ротације и националног баланса.

 Додик је новинарима рекао да ће странке из Српске наставити "са политиком уједињеног наступа" у погледу формирања власти на нивоу БиХ.

"Остајемо при истим приједлозима и не желимо да Савјет министара буде формиран као Влада Федерације, на начин који није довољно оснажен Уставом и законима, већ да у све то буду изабрани легитимни представници", нагласио је предсједник Српске.

У Сарајеву је јуче формирана влада, а Федерација БиХ је добила и предсједника и два потпредсједника ентитета.

Власт у федерацији БиХ су формирале СДП Златка Лагумџије и СДА Сулејмана Тихића, уз помоћ Хрватске странке права и Народне странке "Радом за бољитак".

Два ХДЗ оспоравају легитимитет новоформиране власти, сматрајући да хрватски представници из СДП БиХ, као и ХСП и Народне странке "Радом за бољитак" не могу бити стварни представници хрватског народа у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *