Додик: Разолуција ХНС није опасна по РС

Предсjедник Републике Српске изјавио је данас да резолуцију Хрватског народног сабора (ХНС) не доживљава као напад на РС, нити као опасност по тај ентитет. ХНС је у уторак у Мостару донио резолуцију којом тражи промјену Устава БиХ и успостављање хрватске федералне јединице, са хрватском већином. Додик је данас казао да хрватски политичари у БиХ имају […]

среда, април 20, 2011 / 21:01

Предсjедник Републике Српске изјавио је данас да резолуцију Хрватског народног сабора (ХНС) не доживљава као напад на РС, нити као опасност по тај ентитет.

ХНС је у уторак у Мостару донио резолуцију којом тражи промјену Устава БиХ и успостављање хрватске федералне јединице, са хрватском већином.

Додик је данас казао да хрватски политичари у БиХ имају право на изношење својих ставова и подсетио да су они и раније тражили промену Устава.

Према његовим ријечима, о уставним промјенама у БиХ треба да разговарају сви, али се „територијални и политички капацитет РС” не може довести у питање.

„Сваки пут када се осјети угроженост РС, у било каквим преговорима, то ће значити дисквалификацију тог саговорника”, казао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Опозиционе странке у РС су оцијениле да ХНС резолуцијом крши Дејтонски споразум и да њоме покушава да политичку кризу пребаци из Федерације у РС.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Како може бити овако наиван и глуп??? Једва чекају да нам ставе нож под грло чим им послужимо сврси.

  2. Za njega nije štetna, već debelo materijalno korisna.
    Ima li kraja njegovom bezobrazluku, drskosti, mržnji prema svemu što je srpsko?
    sram da ga bude gladnih njegovom krivicom, onih u kolektivnim smještajima, boraca gladnih i nezaposlenih, invalida i grobova, ožalošćenih majki , onih koji čame u hagu, onih koji su se borili za njega i njegovu djecu, za igokeu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *