Додик: Рачунамо на Русију

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Сарајеву да је у БиХ на политичком плану веома важна улога Русије, која је показала досљедност у ставу о ситуацији у БиХ, а то је поштивање Дејтонског споразума, односно његовог писаног дијела. "Радује нас чињеница да је у Савјету безбједности УН, када је разговарано о БиХ, […]

уторак, јун 14, 2011 / 21:48

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Сарајеву да је у БиХ на политичком плану веома важна улога Русије, која је показала досљедност у ставу о ситуацији у БиХ, а то је поштивање Дејтонског споразума, односно његовог писаног дијела.

"Радује нас чињеница да је у Савјету безбједности УН, када је разговарано о БиХ, Русија имала објективан приступи и није се сагласила са високим представником у лажном представљању ситуације у БиХ" – рекао је Додик новинарима на пријему поводом Националног дана Русије који је организовала руска Амбасада у БиХ.

Он је истакао да све то утиче на јачање међусобних односа.

Према његовим ријечима, настојање да ОХР буде тај који ће да моделира политички систем у БиХ већ одавно нема подршку Русије.

Наглашавајући да је Русија све више присутна у РС, Додик је подсјетио на њено економско присуство у виду све већих улагања у привреду РС.

Он је поздравио и најављено отварање руског културног центра у Бањалуци, истакавши да руска култура треба да буде присутна и у другим градовима БиХ.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *