Додик поново предлаже закон о геноциду над Јерменима

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да ће СНСД послије католичког Божића упутити у парламент БиХ закон о забрани негирања геноцида који је извршила Турске над Јерменима. Ово је већ други пут да Додик има овакве намјере. Први пут је најавио овакав закон у пакету са законом о забрани ношења бурке/фереџе, у мају […]

петак, децембар 23, 2011 / 18:17

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик рекао је да ће СНСД послије католичког Божића упутити у парламент БиХ закон о забрани негирања геноцида који је извршила Турске над Јерменима.

Ово је већ други пут да Додик има овакве намјере. Први пут је најавио овакав закон у пакету са законом о забрани ношења бурке/фереџе, у мају 2010. Тада је тај приједлог остао у сјени закона о забрани фереџа, који су тада били у моди у ЕУ, па је након француског закона о забрани негирања геноцида над Јерменима могуће поново актуелизовати.

"Видјећемо како то Сарајево цивилизацијски поступа, ако сав Запад и важне земље Западе говоре о томе да је био геноцид, да ли ће то и Сарајево прихватити", рекао је Додик медијима из Републике Српске у Београду.

Он је навео да ће тај закон предвидјети обавезу да се не може негирати тај геноцид, као и одређене казне.

Француска национална скупштина јуче је изгласала приједлог закона којим се казном од годину дана затвора и новчаном казном санкционише негирање геноцида над Јерменима 1915-1917. године.0 КОМЕНТАРА

  1. Мислим да је боље да се ми не мијешамо у ову причу о геноциду јер ризикујемо да постанемо саучесници у политизацији онога кроз шта је прошао и наш народ. Французи и њима слични, који су се бавили усвајањима сличних закона, па и ови у ФБиХ, су се тиме бавили из неких других разлога.

    Надам се да више нећемо пристати на притиске да само за Сребреницу важе посебна изборна правила. Из више разлога, од којих је свакако најважнији тај да су Срби у том крају највише угрожени. Већ сам писала да сам недавно била тамо и заиста је страшно када видите сва та села и када разговарате са тим људима чије су приче трагичне. Наш народ је прошао свашта, али мислим да су Срби у Подрињу у најтежој позицији.

  2. Хехехх, ајоој, па зар ти мислиш да је циљ те приче да се „ми“ мјешамо у било шта…? Зар људи могу бити овако наивни?! Циљ је да се млати празна слама, да се тупе зуби око небитних ствари, да заборави народ колико му је стомак празан… Али ове приче престају да испуњавају своју намјену… Ближи се прољеће!

  3. Георгина, чему журба? Прољеће је моје најдраже годишње доба. Док Ти будеш звиждала главном пред стаклеником, ја ћу да уживам у природи. А сама си нам то натоварила за врат. 😛

  4. Чуди ме да нема коментара оне туркеснице Риксадуа да нам објасни како геноцида није било, јер је декларација о геноциду донијета касније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *