Додик: Полиција нам је најбоља

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је полиција РС најбоља безбједносна агенција на простору БиХ, јер остварује најбоље резултате. "Полиција РС и у отежаним условима има капацитета и енергије да проводи законе о борби против криминала, организованог криминала, корупције и тероризма", рекао је Додик на свечаности обиљежавања Дана полиције РС у Бањалуци. […]

понедељак, април 4, 2011 / 18:40

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да је полиција РС најбоља безбједносна агенција на простору БиХ, јер остварује најбоље резултате.

"Полиција РС и у отежаним условима има капацитета и енергије да проводи законе о борби против криминала, организованог криминала, корупције и тероризма", рекао је Додик на свечаности обиљежавања Дана полиције РС у Бањалуци.

"Полиција РС је стабилна структура. Реформа полиције, која је раније провођена и чији је циљ био укидање полиције РС, најбоље показује колико је све то било беспотребно јер су резултати наше полиције веома добри", рекао је Додик.

Министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо нагласио је да полиција РС за 19 година постојања успјешно одговорила свим задацима.

"Док је народа РС, биће и РС, а док је Српске, биће и њене полиције", поручио је Чађо, и истакао, да је полиција РС најбоља безбједносна агенција у БиХ.

"О томе говоре резултати и чињенице. Тачно знамо куда идемо и како се развијамо, а доказ за то је и недавно израђена стратегија развоја МУП-а РС", рекао је Чађо.
Министар унутрашњих послова истакао је да је приоритет МУП-а борба против тероризма, организованог криминала и корупције, те да је кључни циљ добра безбједност грађана у РС.

"За све то постоји спремност, али и кадровски и стручни потенцијали", додао је Чађо, напоменувши да у МУП-у РС тренутно има 7.879 запослених.

Директор Полиције РС Гојко Васић оцијенио је да је полиција Српске успјела да изгради добар имиџ на простору БиХ."У полицији РС имамо 5.200 овлаштених службених лица који сносе огроман терет", рекао је Васић.

Златни знак полиције уручен је криминалистичком техничару Управе криминалистичке полиције РС Зорану Деспоту и начелнику Одјељења за обезбјеђење лица и имовине Жељку Рибићу. Сребрни знак уручен је Славици Салатић из полицијске станице Прњавор и Сектору града Бањалука.

Вијенце на спомен плочу погинулим припадницима МУП-а РС положили су највиши званичници Српске и представници Борачке организације РС и Организације погинулих бораца и несталих цивила, те делегације ЕУПМ.

Дан полиције РС обиљежен је и показном вјежбом припадника специјалне јединице полиције и представљањем техничког збора МУП-а РС.

У цркви Рођења пресвете Богородице на Ребровцу јутрос је служен парастос за 782 погинула и нестала припадника МУП-а и полиције РС.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Policija RS previše maltretira i kažnjava građane! Dok je situacija u Federaciji mnogo bolja što se tiče toga. Pođite iz Neuma pa do Zenice ili Tuzle, niko vas neće zaustaviti iz čista mira, sem ako ne napravite prekršaj. Po Mostaru se možete vozati čitav dan, niko vas neće zaustaviti. A u RS svako mjesto, da ne kažem grad, ima punkt ! x-( Pođite iz Trebinja do Bijeljine, zaustaviće vas ko zna koliko puta, iz čista mira. Takvo ponašanje policije nema nigdje ! Nije mi jasno čime se hvale, nigdje veze ! x-(

  2. naša policija nije otkrila niti dokazala ni jedan slučaj korupcije, jedna amerika ima poteškoća u borbi sa terorizmom, kao i Rusija, o čemu Čađo priča, smješan lik

  3. кхмм..нек је води додик својој кући, ако му је добра, а њему јесте, нама није ни за курац набити..ко друмски разбојници су, иако си исправан, нема шансе да те пусте док те не рекетирају бар цвају, јер их је двојица, па не могу да се договоре x-(

  4. Dobra je policija, kakvi je vode i kakvi smo mi. Moraju ljudi zaraditi neoporeziv dio plate, a svi znamo da je punkt pravo mjesto za takve stvari. Nisu policajci pokvareni, koliko smo kao društvo pokvareno. Da sam ja na mjestu Dodika, policiji bi ljubio svaku stopu, jer toliko žmire na njegove poslove, da prosto jednog dana neće uspjeti otvoriti oči koje će se slijepiti od krmeljanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *