Додик Муну: Ко да ти мене не фрустрираш

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство што он и амбасадор САД Патрик Мун дијеле исто мишљење када су у питању њихови сусрети, јер је, како је нагласио, заиста фрустрирајуће понављати му да Република Српска неће рушити цркве по Сребреници, преносе агенције. На питање да прокоментарише изјаву америчког амбасадора да се током данашње посјете […]

среда, април 24, 2013 / 08:22

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство што он и амбасадор САД Патрик Мун дијеле исто мишљење када су у питању њихови сусрети, јер је, како је нагласио, заиста фрустрирајуће понављати му да Република Српска неће рушити цркве по Сребреници, преносе агенције.

На питање да прокоментарише изјаву америчког амбасадора да се током данашње посјете Бањалуци неће састати са предсједником Републике Српске, јер су ти састанци, како је рекао, постали фрустрирајући, Додик је одговорио да ништа мање није фрустрирајуће слушати Муна уочи локалних избора да је неприхватљиво да Србин буде начелник општине Сребреница и упорно му понављати да сви морају бити једнаки у тој изборној трци.

– Фрустрирајуће је слушати га и да је Јашаревићев артиљериски пир по Амбасади инцидент, а не терористички чин, као што је фрустрирајуће понављати му да је рјешавање питања имовине већ договорено, али се не проводи због политичара у Федерацији БиХ – истакао је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је да је фрустрирајуће и слушати Мунова стална настојања да се Устав БиХ измијени на штету Републике Српске.

– А каква је тек фрустрација када у Бутмиру окружени тенковима НАТО треба да покажете демократски капацитет. Од свега највећу фрустрацију, ипак, производи чињеница да амерички амбасадор има визију државе, коју не дијели више од половине њених становника. И цијела Република Српска – истакао је Додик.

Он је рекао да му је драго што је амбасадор Мун у Републици Српској, што је у посјети институцијама које функционишу и потпуно му је јасно да такву екскурзију по Федерацији он себи не може приуштити, пошто ни сам није сигуран ко је ко у том ентитету.

– Што се тиче сарадње са СНСД, морам га подсјетити да сам још предсједник најјаче партије у Републици Српској и да ћемо, волио он то или не, морати разговарати, јер нити сам ја бирао њега, нити је он бирао мене. Изабрале су нас околности које налажу да је потребно да сарађујемо, у најбољем интересу грађана. Желим на крају да истакнем да веома поштујем САД и да су неспорно свјетска велесила. Увјерен сам да ће сљедећи дипломата из те државе користити дипломатски рјечник и добру дипломатску праксу, и да неће излазити из оквира Бечке конвенције о дипломатским односима – нагласио је предсједник РС.

До тада, каже Додик, амбасадор Мун и он имаће бар један заједнички утисак – да су њихови сусрети фрустрирајући, али и неминовни.

– У том смислу он и даље остаје наш прихватљив саговорник. Напросто, јер једини представља САД овдје – рекао је Додик.

Мун: Нећу се састати с Додиком јер су ти састанци постали фрустрирајући

Амбасадор Сједињених Америчких Држава (САД) у БиХ Патрик Мун потврдио је да се данас током посјете Бањалуци неће састати с предсјединком Републике Српске Милорадом Додиком, јер су ти састанци, како је рекао, постали фрустрирајућу, јер Додик једно каже данас, а након тога нешто сасвим друго.

-Имали смо јако пуно састанка с предсједником Додиком у прошлости. Искрено говорећи мало је фрустрирајуће. Он вам каже једну ствар на састанцима, а два дана касније каже нешто сасвим другачије – казао је Мун у изјави новинарима.

Он каже да се нада то не значи и да Додик више није прихватљив саговорник за америчку амабасаду.

Мун истиче да америчка амбасада има много интеракције с СНСД-ом и заинтересирани су да власт овдје функционише на начин да се задовољавају потребе грађана.

-САД имају јако пуно активности широм РС-а, добрих пријатеља и изграђених односа и наставит ћемо радити у најбољем интересу свих грађана и ми ћемо наставити радити тај посао – казао је амерички амбасадор.

Поновио је да америчку амбасаду интересују конкретне ствари, како ће функционисати Влада РС, које ће активности предузимати, како ће рјешавати проблеме.0 КОМЕНТАРА

  1. O, bi ti njega poljubio gdje god bi on rekao , ali, ili su to fore i fazoni, ili ti je istekao rok upotrebe kojega su oni odredili, jer su te oni i doveli . A. ako ti mije stalo do njih, što posla Igoregaa Olbrajtovoj? Što tolike pare naše dade za lobiranje raznim libermanovima da Eštonova dodje u BL da te vadi iz referendumske septičke u koju si upao? Sjećaš li se da ste ti i današnja tzv premijerka išetali pred nju i da si joj ljubio skute , i molio za oproštaj. Danas kada te zaobilaze strani političari, uzimaš od nas silne pare i plaćaš strane glumice, venecijanska pozorišta, …samo da ti biloko otvori vrata.
    Sjećaš ki se kada si pisao po nalogu stranaca pismo Slobi da ide, sada si nanjušio da se i tebi sprema taj isti scenario. Ali, sam si kriv. Radio si ,brže i bolje domaći zadatak koji su ti postavili inomentori, uništavao si nas bez milosti satirući ekonomiju na nivo nepostojanja , zadužujući naša daleka pokolenja, dozvoljavajući svojim alibabićima da njihove pljačkaške horde opustoše ovu zemlju kao što to nisu uradili svi vijekovni naši neprijatelji zajedno.
    Odlaziš, brzo odlaziš, sam to znaš, ne znaš ni kako ni gdje. Neka to bude onako kako si zaslužio kod svoga naroda. Ni manje ni više. Odlaziš u istoriju koja će te pamtiti kao najvećeg porobljivača svoga naroda, kao največu štetočinu, i dakako na sramotu svakoga tvoga , jer će svi da se stide tebe takvoga, ni krivi ni dužni što ti je prokleta pohlepa pojela dušu i um.

  2. На шта спаде „нови дашак ветра“ олбрајткин миљеник додик, изгледа да је тај дашак дошао из дупета и отишао на праву страну одакле је и дунуо! Само да се њихов смрад више не шири по РС, додика су изоловали сви озбиљни политичари, његов смрад дашка ветра из дупета нема гдје да оде, изгледа да ће се он највише надисати тог сопственог дашка!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *