Додик: Ми смо спремни за савјет министра, чекамо ФБиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да „РС, ако постоји спремност друге стране, може да уђе у процес формирања Савјета министара Босне и Херцеговине“. "Српска је за принцип очувања Дејтонског баланса и то је кључно питање", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци. Додик који је и предсједник Савеза независних социјалдемократа је поновио […]

среда, новембар 9, 2011 / 19:13

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да „РС, ако постоји спремност друге стране, може да уђе у процес формирања Савјета министара Босне и Херцеговине“.

"Српска је за принцип очувања Дејтонског баланса и то је кључно питање", рекао је Додик новинарима у Бањој Луци.

Додик који је и предсједник Савеза независних социјалдемократа је поновио да Република Српска остаје при ставу да треба да јој припадну Министарство иностраних послова БиХ и још три министарства.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић сматра да се оптимизам међународних званичника у вези са формирањем Савјета министара БиХ темељи на формирању власти у Средњебосанском кантону.

"Ако неко рачуна да је приједлог Српске демократске странке из Брчког, који је био преамбициозан, у оптицају, онда је рачуница погрешна. Устав БиХ каже да Српској припадају четири министарства", рекао је Радојичић који је и потпредсједник СНСД.

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун изразио је наду да ће Вијеће министара бити формирано прије краја године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *