Додик: Инцко да нам достави извјештај о свом раду

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поново је данас од високог представника у БиХ Валентина Инцка затражио да институцијама Српске достави извјештај о својим активностима у протеклом периоду. „Познато нам је да периодично извјештавате Савјет безбједности УН о спровођењу Општег оквирног споразума за мир у БиХ. Међутим, Српска као страна није добила ниједан од ових, као […]

уторак, новембар 15, 2011 / 21:48

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поново је данас од високог представника у БиХ Валентина Инцка затражио да институцијама Српске достави извјештај о својим активностима у протеклом периоду.

„Познато нам је да периодично извјештавате Савјет безбједности УН о спровођењу Општег оквирног споразума за мир у БиХ. Међутим, Српска као страна није добила ниједан од ових, као ни било какав други извјештај високог представника, те користим ову прилику да од вас затражим да доставите институцијама Српске извјештај о вашим активностима у протеклом периоду”, навео је Додик у писму Инцку.

Додик у писму, које је објављено на сајту предсједника Српске, подсјећа да у Анексу 10 Дејтонског споразума пише да ће високи представник „периодично извјештавати УН, Европску унију, САД, Руску Федерацију и друге заинтересоване владе, стране и организације о напретку и спровођењу мировног споразума у вези са задацима предвиђеним у овом споразуму”.

„Из наведеног произилази јасна обавеза високог представника да периодично извештава РС као страну потписницу свих анекса Општег оквирног споразума за мир, и да није потребно посебно тражење”, нагласио је председник РС.

Додик на крају тражи од Инцка да институцијама Српске достави извјештај о свом раду јер је то, како је навео, у складу са Дејтонским споразумом.

Додик је писмо Инцку упутио и 10. новембра, а јуче је, у изјави новинарима у Бањој Луци, такође затражио да извјештаји Високог представника буду достављани институцијама Републике Српске. 0 КОМЕНТАРА

  1. Ајде коњу један престани глумити Србенду јер то нити си био нити јеси. Мислиш да је неко глуп толико да ти вјерује да теби странци подносе извјештај када их ти њима редовно поносиш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *