Додик: Фоча се одметнула од Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да не постоји квалитетна институционална сарадња локалних власти у Фочи са властима на нивоу Српске, што може бити озбиљан проблем за реализацију стратешких пројеката, првенствено у сфери енергетике, шумарства, здравства и образовања. Додик је истакао да кључне институције Српске попут Предсједника, Народне скупштине или Владе, нису ову […]

субота, новембар 12, 2011 / 16:17

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да не постоји квалитетна институционална сарадња локалних власти у Фочи са властима на нивоу Српске, што може бити озбиљан проблем за реализацију стратешких пројеката, првенствено у сфери енергетике, шумарства, здравства и образовања.

Додик је истакао да кључне институције Српске попут Предсједника, Народне скупштине или Владе, нису ову локалну заједницу гурнуле у страну, већ је, нажалост, локална власт у Фочи, као поданик дијела међународне заједнице, Српску ставила на страну.

"Доста је неодговорног односа према општем интересу и јавном послу у Српске, а то посебно морамо разријешити управо овдје у Фочи", рекао је Додик обраћајући се представницима академске и пословне заједнице, институција у Фочи, представницима СПЦ и грађанима у амфитетатру Медицинског факултета у Фочи.

Предсједник Републике је нагласио да се не може више толерисати поданичко понашање начелника општине Здравка Крсмановића и одређених локалних структура према међународној заједници, јер то, као што је већ видљиво, не води општем интересу ни Српске, ни Фоче, ни грађана.

Предсједник Додик позвао је на мобилност све пословне креативне људе и поздравио све здраве иницијативе и пројекте које, конкретно у Фочи, иду у правцу још брже изградње храма Светог Саве, рјешавању статуса Богословског факултета и изградње студентског дома.

Он је нагласио значај реализације стратешког хидроенергетског пројекта Горња Дрина, подсјећајући да је дошло вријеме да Фоча поново добије гимназију и да се посебна пажња посвети јачању капацитета Медицинског факултета у Фочи и пуне афирмације Националног парка Сутјеска на Тјентишту. 0 КОМЕНТАРА

 1. Он је нагласио значај реализације стратешког хидроенергетског пројекта Горња Дрина,

  Da li je RWE ili ….?
  Inace rukovodstvo Srebrenice, Kozarca se vec ranije odreklo RS-a, pa nije bilo toliko prasine.

 2. Nevjerovatno, laktaski bandit koji je na vlast dosao upadom NATO tenkova u Banski dvor i tako srusio legalno izabranog predsednika RS Nikolu Poplasena sada se usudjuje da nekoga naziva podanikom.
  „KO O CEMU, KURVA O POSTENJU“

 3. Кад један бахати бизон, узме себи за право да девалвира све уставне институције, за које се крв проливала да се стекну и изјави „ја сам РС“, логично да долази до оваквих девијација, јер ће и Крсмановић рећи Фоча то сам ја, а неко други опет Челебићи то сам ја, Бук Бијела је моја ђедовина…ето гдје нам оде наша крвљу стварана РС. додик поднеси оставку, док је вријеме, спаси што се спасити може, и оно нимало образа код тебе, али и то би могло да спаси Српску.

 4. Није се Фоча одметнула од РС већ Крсмановић. Мада, рекао је доста паметних ствари неки дан у Амплитуди… везано за 51 – 49&, раднике, развој и сл. и треба га послушати. Само, није досљедан. Чије раднике и кога је ангажовао за изградњу трга у Фочи?! Чини ми се да сам давно нешто слушала на ту тему… па нека Перо објасни ту ситуацју.

 5. „I onda se nađe neki lokalni pametnjaković koji paranočno želi opet biti načelnik. Čovjek govori budalaštine. Prevrneš svaku balegu – njega nađeš. Jedan obični špekulant koji u svemu vidi loše osim u onome što mu reis Cerić i američki ambasador kažu“, salva je uvreda koju je Dodik uputio na račun aktuelnog fočanskog načelnika.

  http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1614/dodik-u-foci

  Izjava Predsjednika RS. Poziv na mrznju, sukobe i svadju. I onda se cudimo sto u RS imamo porast kriminala, sukoba u skolama i svaki dan pojavljivanje novih huliganskih grupa. Predsjednice RS, slanjem ovakvih poruka, Vi direktno to sve proizvodite i podsticete.

 6. A evo i kako Zdravko Krsmanović obezbjeđuje sam sebe preko svoje firme HG „INŽINJERING“ DOO koju je naravno registrovao na jednog od svojih potrčka.

  Vjerovatno je Krsmanović očekivao da njegova firma gradi i Buk Bijelu al mu se izmače toliko o njegovoj brizi za Republiku Srpsku i 51-49%

  http://www.opstinafoca.rs.ba/dodjele-ugovora/file/119-odluka?start=20

  http://www.opstinafoca.rs.ba/dodjele-ugovora/file/130-odluka?start=20

 7. NSP

  Баш ви још постојите? Како вас није срамота да се оглашавате?Или то Здравкан коментарише па се потписује под NSP?

 8. Крсмановић има занимљив „говор тијела“, али ја ту не видим схизофренију већ акатизију: http://www.youtube.com/watch?v=oS4PHlDP50g Код Крсмановића је видимо у часовима нервног растројства, а код Босића у знатно мирнијем стању, нпр. кад гостује у „Пулс“-у. 😉

 9. „Ekstrapiramidalni simptomi

  Neurološka nezeljena dejstva antipsihotičnih lekova se uglavnom smatraju kao najteža. Iako svi antipsihotični lekovi mogu da dovedu do neželjenih dejstava na nervni sistem, razlikuju se po intenzitetu. Ekstrapiramidalni simptomi (EPS) su možda najozbiljniji neželjeni efekti i mogu se javiti tokom prvih nedelja kod starih antipsihotika. Ova neželjena dejstva mogu biti toliko neprijatna da mogu smanjiti komplijansu ili nastavak korišćenja lekova, i time povećavaju mogucnosti ponovnog javljanja bolesti. EPS mogu biti hronični ili akutni. Hronični simptomi se javljaju nakon nekoliko meseci ili godina korišćenja antipsihotika, nisu dozno-zavisni (u vezi sa veličinom doze datog leka) i mogu postojati i po obustavi leka.

  Ovi simptomi uključuju:
  – Tardivna diskinezija (nevoljni pokreti)
  – Parkinsonizam (tremor i ukočenost mišića)
  – Akatizija (telesni nemir)“

  http://www.mentalnozdravlje.com/poremecaji/sizofrenija.html

 10. PeroPerić, 14.11.2011. 00:48:35

  Добро, ово на снимку највише подсјећа на ХЕМИБАЛИЗАМ

  http://hr.wikipedia.org/wiki/Hemibalizam

  Акатизија је више као немир, оно, не држи га мјесто, а ово што смо видјели на снимку је право бацање екстремитета у свим правцима. 😉

 11. ZA SVOJ NAROD, ZA SVOJ NAROD, ZA SVOJ NAROD mile je hitler našega doba. Svoj narod smišljeno zarad svoje nesvojstvene ljudskom biću pohlepe uništava bijedom , sirotinjom, manipulacijom…., izrugivanjem , omalovažavanjem, terorom, torturom, diktaturom, samovoljom, …..

 12. Легендарни Бора Ђорђевић би рекао..цар..

  Када господар постане цар
  сви ће му редом ући у чмар
  црвена банда стаће у ред
  а ред ће бити у недоглед

  Јер то и јесте велика ствар
  први на свету црвени цар
  биће и нереда, биће и туче
  који ће дубље да се увуче

  Биће у цара препуно тело
  шиће му царево ново одело
  главом ће својом свако да плати
  ко пита, царе, колико је сати

  Како цар прдне по којем слуги
  испадну једни, а уђу други
  они су срећни, цвилећи пузе
  не би ли стигли до царске гузе

  И ником од њих не смета смрад
  морају ући у чмар кад тад
  тек онда могу да се смире
  кад им из гузе ногице вире

  А цар ће весело да се трти
  јер његов мандат траје до смрти
  када господар постане цар
  сви ће му редом ући у чмар

  Царе, царе, господаре
  колико је сати
  еј, царе, колико је сати
  колико је сати
  😉

 13. Minut do dvanaest je. Još malo je onih koji su kadri da u polumrtvom stanju , ili u bunilu u koje ih baci car pogledaju na sat. Da li će za koji minut biti iko živ da vidi da je biloški sat srpskoga naroda zauvijek prestao da kuca?
  Ostalo nas je još samo koliko ima pola BG, dovoljno da nas pokosi sablja bijede koju je majstorski naoštrio za tu priliku fašizam i dao je u ruke pobješnjelom caru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *