Додик: Демилитаризовати БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је неопходно демилитаризовати земљу, јер су Оружане снаге огроман трошак за БиХ. "Шта ће нам ова војска кад немамо своју, а остаће нам 400 милиона КМ", рекао је предсједник Српске и најавио да ће наредних дана тражити да БиХ буде демилитаризована. Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне […]

среда, октобар 3, 2012 / 13:25

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је неопходно демилитаризовати земљу, јер су Оружане снаге огроман трошак за БиХ.

"Шта ће нам ова војска кад немамо своју, а остаће нам 400 милиона КМ", рекао је предсједник Српске и најавио да ће наредних дана тражити да БиХ буде демилитаризована.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић рекао је за "Вечерње новости" да прво парламент, а потом и правосудне институције морају да покрену питање одговорности за вишегодишње расипништво и малверзације у Министарству одбране БиХ.

"За овакво стање неко мора да одговара. Недопустиво је да се појединцима дозволи да на овако безобразан и бахат начин троши јавни новац, ради приватних интереса",истакао је Јовичић.

Министарство одбране БиХ, које годишње троши више од 300 милиона марака, институција је у којој ревизори из године у годину уочавају расипништво, кршење процедура о јавним набавкама, недостатак интерних контрола, пишу београдске "Вечерње новости".

Ово министарство добило је негативно ревизорско мишљење за пословање у 2011. години, а ревизори су навели да су пробили буџет предвиђен за плате, нису имали ефикасну контролу и њихови Финансијски извештаји не приказују Фер и истинито стање имовине и пословања.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *