Додик: Чуваћу углед и достојанство ВРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да подржава право бораца и грађана Српске да изразе став поводом хапшења генерала Ратка Младића и изразио увјерење да ће сва окупљања протећи мирно и достојанствено, без најмањег инцидента. "Војска РС представљала је израз воље српског народа у БиХ за опстанком и одбраном својих огњишта и права. Као […]

уторак, мај 31, 2011 / 12:11

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да подржава право бораца и грађана Српске да изразе став поводом хапшења генерала Ратка Младића и изразио увјерење да ће сва окупљања протећи мирно и достојанствено, без најмањег инцидента.

"Војска РС представљала је израз воље српског народа у БиХ за опстанком и одбраном својих огњишта и права. Као предсједник РС ћу увијек и на сваком мјесту чувати углед и достојанство Војске РС, као часне војне формације од највећег значаја за очување српског народа у БиХ за вријеме одбрамбено-отаџбинског рата", навео је Додик у писаној изјави медијима.

Предсједник Српске је подсјетио на познати и досљедан став да свако ко је одговоран за ратне злочине мора пред судом да одговара и на тај начин докаже личну невиност или кривицу и одбацио сваки покушај наметања колективне кривице.

"Поносни смо на Војску РС и тековине њене часне борбе за слободу и равноправност српског народа. Умјесто што у Сарајеву ликују због хапшења Ратка Младића било би много примјереније да дају одговор на бројна звјерства над Србима за која нико није одговарао, а чије протагонисте бошњачки политичари третирају као најзаслужније грађане", поручио је Додик.

Он је истакао да ће РС, у складу са Закључком Народне скупштине РС, формирати фонд за пружање правне помоћи лицима која су оптужена пред Хашким судом, а од Владе РС тражити да хитно обави неопходне процедуре како би се тај фонд формирао и почео са радом, наводи се у писаној изјави предсједника РС, која је медијима прослијеђена из Додиковог кабинета.

 

У Бањалуци ће данас на Тргу Крајине бити одржан централни митинг подршке генералу Младићу, који организује Борачка организација РС.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *