Додик: БиХ ће се природно распасти

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је да ће се БиХ подијелити и природно распасти. Додик је оцијенио да је БиХ у фази распадања и да јој нико не може помоћи, па чак ни Американци. "Ароганција босанских муслимана у политичком смислу је у тој мјери изражена према Србима и Хрватима да нико озбиљан овдје […]

петак, децембар 16, 2011 / 08:57

Предсједник Републике Српске /РС/ Милорад Додик изјавио је да ће се БиХ подијелити и природно распасти.

Додик је оцијенио да је БиХ у фази распадања и да јој нико не може помоћи, па чак ни Американци.

"Ароганција босанских муслимана у политичком смислу је у тој мјери изражена према Србима и Хрватима да нико озбиљан овдје не вјерује у могућност опстанка БиХ из простог разлога што је акценат муслиманске политике у БиХ да се обрачуна са Хрватима, да нестану у политичком смислу, као конститутивни народ, и зато се предлаже ова прича о пропорционалности", рекао је Додик за "ЕуроБлиц".

Одговарајући на питање колико још може да траје процес подјеле, Додик је рекао да то зависи од ситуације, као и да ће у случају БиХ, која је политички монструм, то "мало дуже трајати".

"Ми смо спремни да останемо у БиХ, али под условом да имамо своју спортску репрезентацију, да нам омогућите да смо потпуно самостални, а да од БиХ узмемо само оно што нас интересује. Ако наш интерес није да постоји БиХ, шта ће нам БиХ", рекао је Додик.

Додик каже да ће раздруживање протећи мирно и да је то чињеница, наводећи да га чуди када види медије и неке политичаре у РС како "јаучу" да нема Савјета министара.

"Моје питање њима јесте: А шта ће вам Савјет министара. Савјет министара је антидејтонски овакав какав јесте. Зашто је интерес РС да има антидејтонски орган…За БиХ ће једног дана неко констатовати да не функционише и да се распада- Ту чак неће моћи помоћи ни Американци", рекао је предсједник Српске.

Он је констатовао да је БиХ подијељена по свим елементима – културолошком, територијалном, политичком, спортском, а да функционише само јединствена монета.

Додик је истакао да је данас политичка позиција Републике Српске далеко боља од свих досадашњих. "РС је данас несумњиво адреса на којој се ми питамо и без нас не могу многе одлуке да буду донесене. Могу да нас не воле и кажу да је то оштра реторика, али у суштини, то се показало као исправно – дефинисали смо наше интересе, па их успјешно бранили", каже предсједник Додик.

Он је навео да су РС и Федерација БиХ субјекти политичког система у БиХ, а да је БиХ сервис који треба да помогне у међународним релацијама и ништа више. "БиХ нема и не треба да има власт на нивоу државе за унутрашња питања", закључује предсједник Републике Српске.

Додик је рекао да у Федерацији БиХ желе веће промјене и Устав по моделу унитарне државе, као и да желе да сруше дејтонску структуру. "Ако хоћете те уставне промјене и ако је то по вама политички легитимно, онда је легитимно да и ми кажемо да је БиХ за нас нежељено друштво, да никада нисмо пребољели што сте нам срушили Југославију и што сте нас одвојили од Србије", рекао је Додик.

Он је нагласио да се три године упорно борио против оваквог Суда и Тужилаштва БиХ, поручујући да морају бити спријечене злоупотребе у тим институцијама.
 0 КОМЕНТАРА

 1. А ја мислила да ће до распада довести амандман који ће Милорад уложити на закон о референфуму на који се годинама позива. Уф….зашто ће му, онда амандман …….

 2. Oh, oh šta mi kažeš! Ništa ti ne vjerujem!!!!!! Pokazao si koliko ti je stalo do RS u ratu, kada si se obogatio kriminalom i švercom dok je narod ginuo, ostajao bez igdje ičega. Najviše si pokazao koliko ti je stalo do RS i naroda njenoga od kad si preuzeo palicu pod kojom si nas opeljušio i ostavio nas bez ijednog feninga u budžetu ,i zadužujući i nas i naša pokolenja. Sada , kada si ostvario svoja sitnodušja , svoju pohlepu, tražiš razlog da odeš i da mirno uživaš ostavljajući nas u bezizlazju. Govoriš ono što oni koji su glasali za tebe, oni gladni i prevareni vole da čuju, govoriš o razdruživanju, a dobro znaš da nije vrijeme za to, to bi donijelo nove žrtve dok bi ti sa svojom pordicom Soprano bio daleko od stoke, kako nas zoveš, a što i jesmo.
  Neće tako biti kako si zamislio. Otići hoćeš sa svojim banditima, ali u bukagije. Sve što ste opljačkali vratiće se onima čije i jeste. Još, da ima pravde, trebalo bi vratiti smrtnu kaznu kako razbojnike i zločince ne bismo morali da hranimo, čuvamo i liječimo doživotno.

 3. Чуј ти ове наше маре гатаре, то понављаш ко папагај, а да урадиш било шта корисно нема шансе, док је таквих интелектуалних богаља као додика код нас и оваквав тумор као што је БиХ трајаће предуго.

 4. Добар примјер Милокраду је Мило. Изгледа да очекује подршку истих оних за које је овај био капетан. Само мислим да нема тих овде који све ово не разумију.
  „РС је политичка позиција боља од свих досадашњих“
  А економска позиција је гора од свих досдашњих. Па какав је смисао раздруживања у овом времену ?

 5. Какав распад!

  Против тога се треба борити. Зар сада када Хрватска иде у ЕУ и БиХ, хтјел,а не хтјела, мора се окренути Србији.

  Тако се прави Велика Србија, а не као будаласти радикали и Караџићеви “мудраци“

 6. :D:D:D

  Наш Милојица сваким даном све више напредује! Грђи је нег’ Божо Чукеранац; не прође дан а да не пласира по једну подјебанцију. Ничим изазван…;)

 7. Djekna jos nije umrla , a kad ce ne zna se…

  Ispod je raniji clanak g.Ivanica:

  Након манипулације референдумом, СНСД треба нову „патриотску“ тему

 8. Pa dokle više ove šuplje priče …. zar ima neko kome je najbitnija stvar u životu hoće li RS ostati u sastavu BiH ili će biti samostalna …. halo predsjedniče , ima u RS gladnih penzionera , otpuštenih radnika , radnika koji mjesecima i godinama nisu dobili zarađene plate , mladih osoba bez nade u skorašnje zaposlenje …. itd … itd … ima i onih koji su se nakrali i postali takozvani biznismeni , a koje si obećao pohapsiti …. mito i korupcija na svakom koraku …. a ti kao pokvarena gramofonska ploča stalno pričaš o odvajanju RS ….

 9. Kako reče Prijedor:“Da mogu do njega…“, i ja isto, pa krvi bi’ mu se napio! Nekad sam mrzio kvazi nacionaliste sa svih strana toliko da se to riječima nije moglo opisati, a sad mrzim ove fukare koje su ih naslijedile do te mjere da bih bio u stanju golim rukama grkljane im čupati. Šupci jedni šugavi! Joj kad uskoro padnete narodu u šake… a krajnje je vrijeme!

 10. Da ja mogu do njega , k’o što ne mogu, i u vrtiću više gorila nego djece, nabio bih ga nogom u usrano dupe, i opalio šamarčinu preko NEobraza. Kako mu ne mogu prići, evo predsjedniče: tras! Tras! bummmmm u dupe!
  Evo, spreman sam za kaznu, kakvu god VTV iz laktaša odfikari.

 11. Прича о распаду БиХ, је обичан маркетиншки спин г. Додика. Овдје, у БиХ, нема промјена државног уређења које је утврђено Дејтоном без крви, на жалост. Г. Додику би било боље да се бави више лошом економском ситуациом у РС. Па данас је рецимо објављена вијест да домови здравља у РС, за децембар ће добити мање 10% новца. Још само пријетње отказом спјечавају штрајк државних службеника, због ниских плата. Свакодневно се дијеле откази у фирмама, фирме се затварају. А Влада РС, држи главу у пијеску.

 12. Znaju oni dobro situaciju, znaju da ne znaju kako da se iz ovih go….izvuku, i zato bi najradije pobjegli na kraj svijeta sa lovom koju su popljačkali. E, zbog toga on to i govori i lupeta, provocira samo da ga smijene, da odleprša sa milijardama.
  Ali, svako MORA da odgovara za nedjela, za zločinačko udruživanje protiv naroda, za ekonomski slom RS zbog njihove pohlepe, polazeći od njega -glave hobotnice do najsitnijeg pipka.

 13. aleks, boli njih , da budem prost, dupe za državom. Oni znaju samo za proklete pare, zbpg kojih će biti njihova djeca ukleta. Dodika, sulju, čovića, …harisa, zlatka, radmanovića… špirana….svu bagru redom, briga za državom i narodom koliko i za lanjski snijeg. Niti su se oni, niti iko njihov borili za državu. I, sada huškaju jedne na druge a kada zapuca odoše ko mile oči na kraj svijeta.
  Kada se zartilo, moj sin je tek pošao u školu, i imao sam gdje da odem, ostao sam sa svojim narodom i bio u rovu, i nije mi žao… Sada kažem neka su prokleti svi redom koji žive na ranama i kostima onih koji se ugradiše u RS. I, on da mi sada govori o otcjepljenju, a narod nema šta da jede. Eno, neka vrati svoga sina iz Italije pa neka se on bori za samostalnu RS. Odmah iza njega ću stati ja sa svojim sinom.

 14. нажалост, овакви наслови дођу први план, али мени је битније ово:

  „Ми смо спремни да останемо у БиХ, али под условом да имамо своју спортску репрезентацију, да нам омогућите да смо потпуно самостални, а да од БиХ узмемо само оно што нас интересује. Ако наш интерес није да постоји БиХ, шта ће нам БиХ“, рекао је Додик.

  Дакле, све, СВЕ што нам припада, све што је европска пракса, хоћемо. Њемачка има гомилу полиција, и ми хоћемо своју. каталонија има репрезентацију, хоћемо и ми. Ћирилица у документима, обавезно. И останак.Симо П је у праву

 15. Sada se milo sjetio toga. Što to nije govorio od prvoga dana kada je došao na vlast? Uzmi pročitaj šta je onda govorio i radio na ove iste teme.
  Sada on ovo govori iz drugoga razloga: da skrene pažnju sa nemogućeg života u RS, sa kriminala i korupcije , prvenstveno njegovog, i njegovih bandita, da još više sludi već sluđene. Njemu bi odgovaralo da ga smijenu, da ode sa blagom, zato provocira.
  Nama odavde nema nikuda. Ovo je naša zemlja,samo mudrost i poštenje nas mogu izbaviti, prije svega od nas samih, od iz ovoga zla.

 16. Da ovaj naš Dodik ne potiče od loze Tarabića.Samo što su Tarabići mnoge stvari tačno predvidili,a ovaj stalno lupa neke gluposti.Očigledno da su mu savjetnici ostali bez ideja.Istrošili se lažući ovaj narod.BiH će se raspasti samo ako to stranom faktoru bude u interesu.Drugačije nikako.

 17. E, moj predsjedniče, džaba trošiš naše pare na onog bigera , MR , kako on kaže za sebe i za sve ostale savjetnike i branioce. A, ničemu te nisu naučili, i ako jesu , naučili su te sve pogrešno. Ne zato što to nisu htjeli, jer i oni imaju veeeliku korist, već zato što su nepismene budale.
  Budi malo smireniji, ne histeriši, ne budi providan, ne upadaj sebi u usta. Jedno si juče govorio i radio, danas drugo. Nalapao si se i previše, sada malo i daji narodu. Ne hodaj tamo gdje ti nije mjesto. Što ćeš među djecom i sirotinjom , kako im možeš da u oči pogledaš šta si od njih radio. Tuđoj djeci si otimao , a svojoj si davao i zapošljavao ih . Što će ti ćerka u vladi? Da prkosiš sirotinji , da joj pokažeš da si moćan mikser, da ih melješ kako hoćeš?
  Šta rade one ženturače u našem helikopteru, što ih nisi izbacio naglavačke iz njega?
  Što se oblaćiš nedolično kao Soprano? Pa i ministri stave očale mile kitića, kao onaj malecki čubrilović, naravno da tebe imitiraju. Pogledaj onu Merkelovu, tako skromna, kao žena iz naroda, ali i majčinski se bori za svoju državu i narod svoj. A, ti staviš sunčanice, kožnu jaknu, kao bakinački đilkoš, i lupaš li, lupaš.
  Moj predsjedniče,…jadan nam ne bio, šta ćemo s tobom.

 18. ШикуљакM

  Ту си апсолутно у праву.То је срж,суштина.То је оно што нам нико не може да оспори,то је оно на шта имамо право.И морално и законски.

  Кад све изгањамо што нам треба и припада,узмемо од Босне само корист,моћемо кренути у решавање горућих садашњих проблема.Што је најгоре,ово требају да подрже и схвате прво Бошњаци,ако им је стало до Босне.И они требају да виде да тек кад сви буду имали шта их следује,да тек онда Босна има шансу.

 19. zmaj

  Па и не баш…Српска је постојећа,функционална категорија у Б/Х,која егзистира у садашњем времену.Б/Х је нефункционална,снабдевена тек најпотребнијим надлежностима потребним за функционисање.

  Нама,Србима,Српска треба и ње се нећемо одрећи.Оваква Б/Х ником не треба,ни вама,без ње ми сви можемо.

 20. zmaj , 17.12.2011. 15:51:33

  У праву си, мирним путем него како, ко не вјерује нек погледа како то додик ради, све мање и мање РС имамо, ако вам се посрећи па додик потраје, ви ћете ни криви ни дужни дочекати свој двадесетогодишњи сан да РС више не постоји, као што сад не постоји у Брчком. Зато ми ви нисте јасни што сте против њега, а са нама нисте.

 21. rammstein

  Ja se slazem da Dodik najvise stete nanosi prije svega Srpskom narodu. Njgov Bosnjacki pandan je bio do prije godinu Silajdzic. Bosnjaci su ipak odlucili da glasove daju nesto umjerenijim politicarima, dok se vecini Srba svidja sta radi Dodik. Vecina kaze e jes im dobro rekao iako od svakodnevnih njegovih izjava nece biti nikakvog efekta osim povecanja tenzija i netrpeljivosti u BIH. Prije pet godina BiH je bila bliza Evropskpj uniji i od Hrvatske, a sad je na posljednjem mjestu cak iza Albanije i to je rezultat takve dodikove retorike

 22. zmaj,

  Е па јбг јаране, не може и јаре и паре, не можете ви добити и додика поузданог гаранта нестанка РС, али у истом пакету и улазак у ЕУ. Значи или једно или друго, ви желите,не сви, али већина оно прво додик=нестанак РС!

 23. rammstein/zmaj

  Као некада у рату…најбоље се слажу националист-демагог и муслиман.Ма,ко прави Рашо и његови муслимански пајдаш.

  zmaj

  „Prije pet godina BiH je bila bliza Evropskpj uniji i od Hrvatske, a sad je na posljednjem mjestu cak iza Albanije i to je rezultat takve dodikove retorike“
  Ајд што је била ближе ЕУ од Хр (!?!),али како је Додик речима минимизирао напредак?Како га не сменише?Одговори ли му ико из Федерације,пошто је имао пандана?

  Хвла вам и на вашој просвећености,Лагумџија је много другачији од Силајџића.Силни је бар имао неке принципе,овај сад може и са усташама у власт (а антифашиста!?!)!А тек што је говорио просвећено напредно о Српској…ни сличан Харију Силном!

 24. bigeru. oooo tvoj firer je nešto nervozan. Šta ga muči cakani? I tebe je izbacio iz „rektorata“prebivališta da agituješ, naravno bez uspjeha, kao obično.
  Nešto vam zvezde nisu naklonjene. Čujete buku tenkova koji ga voze odakle je došao?

 25. Ha, prirodno raspasti? Samo ono što je prirodno tako se može i raspasti. Ono što stvori Božja ruka. Traktor nije stvorila priroda, pa se ne može ni prirodno raspasti, ali traktordžija je insan i on se k’o i svi insani prirodnim putem raspadaju..

 26. Само се треба држати фине економске приче.
  Америка је давно рекла да је у БиХ уложено много више новца у обнову друштва послије рата по становнику него у разрушену Њемачку и Јапан.
  Приче о рату и блату на опанцима и тракторским гумама треба оставити „љубитељима Босне и Херцеговине“.

 27. Tako je Mlađo, držati se fine ekonomske priče, a o ratu i razlazu govore oni koji nikada nisu ni bili u ratu, niti bi oni i niko njihov bio u svakom eventualnom.
  Ali, kako doći do te fine ekonomske priče? I ono malo ovakvih priča koje su bile napisane, i trebalo je da se nastavi stvaranje i nadgradnja njena , a ono potrgaše sve listove pa čak i korice ekonomije. Kako poći , ne od nule, već iz dubokog minusa sa ekonomijom kada isti tipovi nemaju radni nalog da nešto urade, niti im je stalo do naroda. Vidiš li, Mlađo da smo gurnuti u provaliju iz koje se malo ko može da izvuče .
  Zato oni i pričaju o raspadu i ratovima da bi nas odvratili da ne vidimo u kakvoj smo septičkoj rupčagi.

 28. Mr Biggy, 17.12.2011. 18:49:33

  Немој да изврдаваш, зна се добро чију сте ви страну држали у рату…додик=анте=месић…зато тишу.:P

 29. Rammstein, i za čiju stranu i danas radi? Kada saslušamo šta dodogado govori jasno se vidi da mu je borba za treći entitet primarna. Po svaku cijenu mora da opravda zakletvu datu papi. I, naravno na čiju štetu radi. To se vidi po broju nezaposlenih u RS, po penzijama , po kriminalu, po nepostojanju ekonomije, po zaduženjima, po njegovim milijardama. Sve će izaći na vidjelo, a onda imamo , ako ništa drugo, dosta bandera.

 30. Чини ми се prijedor да си погрешно протумачио мој позив на „фину економску причу“.
  Фина економска прича је прича Давидовића да нам постаје неиздрживо финансирање паразитског монструма телевизије у Сарајеву нашим парама.
  Фина економска прича је прича да нам непрестано краду ПДВ.
  Фина економска прича је прича о пензионерима из ФБиХ а који су на нашем фонду.
  Приче о рату треба оставити Бошњацима.
  Ми нисмо у провалији већ нормалан живот Републике Српске блокирају Бошњаци који „више воле нашу пропаст него сопствени напредак“ и зато је стање у БиХ такво какво јесте.
  Када наша „фина економска прича“ постане неиздржаива тек тада ће нас огријати сунце слободе.
  До тада шути и трпи.

  Лијеп поздрав из Брчког града криминала.

 31. Mlađo podržavam te jednim dijelom. Ali… Ali ti meni ne bi mogao da ukradeš nešto ako ja vodim brigu o tome. Ili, bi to mogao jednom, a ja ću biti kriv ako ne budem dobro vodio računa o onome što je ne samo moje ,nego i moje porodice. Ima još jedno ali…Ali i u našoj kući se oooopasno krade i mažnjava. Mlađo, direktor za poreze u UIO Prijedorčanin je stekao oooogromno bogatstvo za kratko brijeme, i samo dobio drugo radno mjesto i oduzeto mu službeno auto. A, milioni naši otišli zauvijek. Sa našim penzionim fondom se oooomastio Mastilo, Pera pinokio ministar osuđeni kriminalac. Dakle, kradu nas i oni tamo i naši lopovi. I, nikome ništa.Ujeo vuk magarca. Lopov je lopov, ma koje vjere bio. Još mi je teže kada me pokrade moj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *